SDÜ-sanayi İşbirliği

SDÜ-sanayi İşbirliği

Süleyman Demirel Üniversiteli (SDÜ) öğretim üyeleri Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) incelemede bulundu.SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı’nın talimatıyla öğretim üyeleri Süleyman Demirel OSB...

Süleyman Demirel Üniversiteli (SDÜ) öğretim üyeleri Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) incelemede bulundu.

SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı’nın talimatıyla öğretim üyeleri Süleyman Demirel OSB’de incelemede bulundu. SDÜ Fakülte-Sanayi Sekreteri Nesim Dikmen’in bilgilendirme sunumuyla başlayan programda, İş Yeri Eğitimi süreci, öğrenci ve firmalar açısından kazanımlar, geçmiş dönemlerdeki deneyimler ve iş yeri eğitim protokolleri hakkında bilgi verildi. Üniversite-Sanayi işbirliğinin akademisyenler ve öğrenciler açısından önemi hakkında konuşmalar yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzİ, SDÜ’nün sanayiye yönelik imkanları ile Teknokent bünyesinde yürütülen faaliyetler hakkında da bilgi verdi.

Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, "Her alanda süratli bir değişimin yaşandığı günümüzde, sanayicimiz üniversitemizin mevcut imkanları ile sanayinin mevcut imkanlarını birleştirilerek bilimsel, teknolojik ve ekonomik yönden gelişmeleri takip etmeyi arzulamaktadır. Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında gösterilen SDÜ’deki mevcut bilgi birikimi ve sanayinin mevcut tecrübesini bir sistem dahilin de birleştirilmesi sonucu ortaya çıkacak sinerji Isparta’ya güç katacaktır. Bu birleşim için yetişmiş insan gücüne ve bilgi birikimine ihtiyaç vardır. Üniversite ve sanayi arasındaki iyi bir işbirliği hem üniversitenin, hem de sanayinin gelişmesinde ve güçlenmesinde çok önemli rol oynayacaktır. Bu nedenle Üniversite ile Sanayi arasında güçlü bağlar kurmamızda temel oluşturacak İş Yeri Eğitimi programına tam destek vereceğiz" diye konuştu.

ORTAK HAREKET

Yapılan görüşmelerde OSB’nin genel ihtiyaçları ve özellikle OSB’deki firmaların kalifiye eleman ihtiyacına yanıt verilmesi için görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Karabulut, "Sürecin hızlı ve doğru bir şekilde işleyebilmesi için fabrikalarda en kısa zamanda çalışma yapılacak. Sanayi SDÜ işbirliği kapsamında ortak projeler ve staj programları konusunda da ortak hareket etme kararı aldık. OSB’miz için hayırlı olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.