SDÜ’de Satranç Öğretmenliği Bölümü Açılacak

SDÜ’de Satranç Öğretmenliği Bölümü Açılacak

SDÜ’de Satranç Öğretmenliği Bölümü Açılması’nın ilk adımı olan Yükseköğretimde Satranç Çalıştayı başladı. Çalıştayın açılış konuşmasını Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ayşe Nur Güncan yaptı. Güncan...

SDÜ’de Satranç Öğretmenliği Bölümü Açılması’nın ilk adımı olan Yükseköğretimde Satranç Çalıştayı başladı. Çalıştayın açılış konuşmasını Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ayşe Nur Güncan yaptı. Güncan, “Global dünyada ülkemiz adına trendi yakalamak son derece önemlidir. Bu nedenle eğitim sistemimize pozitif dokunuşlar yapmak gerekmektedir. Analitik düşünce yeteneği kazandıran ve geliştiren satranç sporu bu anlamda en önemli parametreler arasındadır” diyerek SDÜ olarak ülkemize Satranç Bölümünü kazandırma arzusunda olduklarını ifade etti. SDÜ’de düzenlenen bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız da on binlerce öğrencisi ve mezunuyla büyük bir aile olan SDÜ’nün ülkenin geleceğinde görev alan bireyler yetiştiren önemli bir eğitim kurumu olduğunu belirterek açılması planlanan bölümün öneminden bahsetti.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer de bireylerin gelişiminin yanı sıra çevresini daha iyi tanıması, daha iyi iletişim kurması ve sosyal yönünü daha fazla geliştirmesini sağlayan satrancı, toplum her kesimine yaymak amacıyla pek çok faaliyet yürüttüklerini ifade etti. 2006 yılından bu yana ilköğretimde “Satranç Eğitimi”nin seçmeli ders olarak müfredatlara girdiğini söyleyen Doğruer, yükseköğretimde de yerini alması açısından büyük önem arz eden çalıştayın verimli geçmesini diledi. Çalıştayda, “Eğitim Sürecinde Satrancın Rolü”, “Eğitimde Satrancın Önemi”, “Yaratıcılık ve Satranç”, “Satrancın Yaratıcı Düşünme Becerilerine Etkisi”, “Satranç Bölümünün Geleceğine Yönelik Tartışmalar”, “İşimiz Gücümüz Satranç”, “Satrancın Temel Bilimlerle Etkileşimi”, “Yükseköğretimde Satranç Ders İçerikleri”, “Okul Öncesi Dönemde Satranç Eğitimi Üzerine Yapılan Araştırmalar”, “İlköğretim Satranç Dersi ve Yansımalar”, “Öğretmen Yeterlikleri Bağlamında Satranç”, “Eğitim Fakültesinde Satranç Öğretmenliğinin Gerekliliği” konulu oturumlarda, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen çok sayıda akademisyen, satranç eğitiminin önemini ele alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.