Seçim Havasına Giremedik

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere 71 gün kaldı.

Geriye sayım hızlanmasına karşın hala seçim havasına giremedik.

Nedeni belli.

AK Parti ile cemaat arasında yaşanan kavga..

Gündemi de bu kavga oluşturuyor.

Gerçek şu ki sadece AK Parti ve cemaat değil, kavganın asıl kaybedeni ne yazık ki Türkiye oluyor.

İşte böylesine bir süreçte Aydın’ın ve ülkenin geleceğini doğrudan tayin edecek olan yerel seçimler yaklaşıyor.

Yaklaşıyor da hala Özlem Çerçioğlu dışındaki adaylar sahaya ciddi olarak inmiş değiller.  

Daha dün gibi hatırlıyorum. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 26 oy oranıyla seçilen Çerçioğlu daha çiçeği burnunda belediye başkanıyken yani seçildiğinin ilk günlerde hedefini koymuş,” Bana yüzde 26 yetmez, bir daha ki seçimlerde yüzde 50’nin üzerinde bir oranla seçilmeliyim” demişti…

İşte bu inanç ve azimle çalıştı… Belki de yüzde 50’nin üzerinde bir oy hedefini koymuş olması nedeniyle hiç alanı boş bırakmadı. Çarşıda pazarda, dağda taşta.. hep o vardı. Özlem Hanım’ı Salı Pazarı’nda gören bir vatandaş “Özlem Abla sen git yat, hiç çalışma…seçimi sen kazandın vallahi de kazandın, billahi de kazandın” diyerek seçimin sonucunu ilan etti.

BEYEFENDİLİĞE YAKIŞTI

CHP Efeler Belediye Başkan adayı Mesut Özakcan’ın broşürünü uzatan bir partiliye yaşlı bir teyze şöyle seslendi:

“Mesut da nerden çıktı? Oyumuz Özlem kızımıza…”

Zira, partili partisiz herkesin sevgisini kazanan Çerçioğlu, küçüklerin “Özlem Abla”sı, büyüklerin “Özlem kızı” olmayı başardı.

Seçimlere 71 gün kala Aydın’da da seçim havasına giremedik.

Bunun nedeninin ülke genelinde olduğu gibi AK Parti ile cemaat arasında yaşanan kavga olduğunu sanmıyor, anlatmaya çalıştığım sevgi yumağı olduğunu düşünüyorum.

Son günlerde Aydın caddelerinde AK Parti’li Mustafa Savaş  ve MHP’li Ali Uzunırmak boy gösteriyor. Mustafa Bey’i 2011 genel seçimlerinde ‘beyefendi’ kişiliğiyle tanıdım. ‘Büyükşehir çalışacak, Aydın şahlanacak, Aydınlı kazanacak’ diyerek ziyaretler yapıyor. Seçim stratejisini  ‘daha iyisini yapacağız’ diye belirlediği için olmalı ki bu güne kadar Özlem Hanım hakkında olumsuz tek bir sözüne şahit olmadım. ‘Beyefendi’ kişiliğine yakışan bir süreç yürütüyor.

AYDIN VE AYDINLI KAZANSIN

Ali Bey’i de 1990’lı yıllardan beri tanırım, yılların tecrübeli bir siyasetçisidir. 17 Aralık’ta yaşananlar nedeniyle AK Parti seçmeninden alacağı oylara güveniyor. Mustafa Savaş’ın aksine Özlem Çerçioğlu’na karşı sert bir politika yürütüyor. “Dediğim dedik, çaldığım düdük” tavrı ise ona çok hata yaptırıyor. Söylemleri 30 Mart yerel seçimlerinin propaganda döneminin yüksek tansiyonda geçeceğini otaya koyuyor.

Siyasi partiler ve adaylar sandığa avantajlı gitmek adına Aydın’ın öncelikli sorunlarını belirleyip, çözüm yollarını üretmeyi planlasalar, yerel seçimlerin en önemli malzemesi proje olsa…

Hiç kuşkusuz Aydın kazanır, Aydınlı kazanır..

Dileriz siyasi partiler ve adaylar buna seyirci kalmaz.

AK Parti 17 ilçe belediye başkan adayını belirledi. Efeler’de Yalçın Pekgüzel’i, Nazilli’de Mustafa Acar’ı Kuşadası’nda Engin Berberoğlu’nu aday yaptı.

Sonuç olarak; 17 ilçede bize göre sürpriz yok!

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum