Seda Sayan’ın Pizza Davasında, Hakimden “Kola” Sorgusu

Seda Sayan’ın Pizza Davasında, Hakimden “Kola” Sorgusu

Ünlü sanatçı Seda Sayan’ın, oğlu Oğulcan Engin’le oynadığı pizza reklamında kendisinden izin alınmadan bir kola firmasına da yer verildiğine ilişkin açtığı davanın kilit ismi Sayan’ın kuaförü oldu. H...

Ünlü sanatçı Seda Sayan’ın, oğlu Oğulcan Engin’le oynadığı pizza reklamında kendisinden izin alınmadan bir kola firmasına da yer verildiğine ilişkin açtığı davanın kilit ismi Sayan’ın kuaförü oldu. Hakim, sette ‘Kola vardı’ diyen kuaförün ifadesine karşın, pizza firması yetkililerinin ‘Kola yoktu’ sözleri üzerine, tanıkları yan yana dizip ‘kola’ sorgusu yaptı.

Seda Sayan, geçtiğimiz yıl oğlu Oğulcan Engin’le birlikte pizza reklamlarında oynamış, yapılan sözleşme kapsamında iki uzun televizyon reklam filmi ve 5 kısa reklam filmi çekilmişti. Çekimleri tamamlanan ve televizyonlarda yayımlanmaya başlayan son pizza reklam filminde, Seda Sayan’ın izni ve bilgisi olmadan büyük bir kola firmasının da reklamı yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Sayan bunun üzerine Türk Patent Enstitüsü’nce tescil ettirdiği ’Seda Sayan’ markasının zarar gördüğünü ve kola reklamı için kendisinden izin alınmadığını iddia ederek, reklamlarında oynadığı pizza şirketiyle kola firmasına İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde 110 bin liralık tazminat davası açmıştı.

İstanbul Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Seda Sayan katılmadı. Duruşmanın başlamasının ardından tanık dinlemesine geçildi.

“Seda Hanım kola standını görünce ‘Kaldırın bunları görmek istemiyorum’ dedi”

Sayan’ın kuaförü Mehmet T., reklam çekimlerine kendisinin de katıldığını ve sette kola standı olduğunu söyledi. Mehmet T. ifadesinde, “Seda Sayan’ı tanıyorum. Reklam filmi çekiminde beraber çalıştık. Neredeyse 6-7 yıldır beraber çalışıyoruz. Tüm reklam filmlerinde saçlarını ben yaparım. Yaptığı televizyon programında da beraberiz. O gün pizza reklamını çekmeye gitmiştik. Gittiğimizde kola firmasının standı vardı. Seda Hanım eliyle standı göstererek ‘Bunları buradan kaldırıyorsunuz. Hiçbir şekilde görmek istemiyorum’ diyerek oradakileri uyardı” diye konuştu.

“Bütün ekip pizza yiyip kola içtik”

Sayan’ın kızması üzerine standın kaldırıldığını anlatan Mehmet T. , “Seda Hanım kızınca stant oradan kaldırıldı, ama ekip olarak tüm gün pizza yiyip kola içtik. Zaten Seda Hanım “Yiyin için ama hiçbir şekilde reklamın içinde görmek istemiyorum. Pizza firması ayrı kola firması ayrı” şeklinde ifade verdi.

“O gün kolayla ilgili bir plan çekilmedi”

Sayan’ın kuaförünün ardından, pizza firması marka yöneticisi Tarık İ.’nin tanık ifadesi alındı. Tarık İ. ifadesinde “Kola ile ilgili bir durum olduğunu söylediler. Ben reklam çekiminin organize edilmesini takip ettim. Çekim öncesi ve çekim esnasında tüm detaylar konuşuldu. Ev sahnesinde yemek planı çekildi. O gün kolayla ilgili bir plan çekilmedi. Çekimlerde kola planı da yoktu. Çekim uzun sürdüğü için ekip bir şeyler yiyip içmiş olabilir ama ben hatırlamıyorum” dedi.

“Çekim önünde herhangi bir kola unsuru yoktu”

Duruşmada son olarak bir reklam firmasında çalışan ve pizza firmasının çekimlerinde marka direktörü olarak görev yapan Duygu Y.’nin tanık ifadesine geçildi. Tanık Duygu Y. de çekimlerde kola kullanılmadığını söyleyerek, “Çekim esnasında oradaydım. İddia edildiği gibi masada ya da etrafta, iddia edildiği gibi kola gibi bir ürün yoktu. Ayrıca bizim planlarımızda da böyle bir durum söz konusu değildir. Ana ürünümüz pizzadır. Pizza dışındaki diğer unsurlar çekim esnasında o an karar verilerek detaylandırılır. Biz ürünü daha iyi gösterecek genel aksesuarlar seçeriz. Seda Sayan’lı olan kısımları önceden çekiyoruz, pizza ortamını başka yerde çekip montajla birleştiriyoruz. Bu pizza firması zaman zaman promosyonlarla ilgili başka reklam filmleri yapar. Çekim önünde herhangi bir kola unsuru yoktu. Kuliste ikram olarak kullanıldıysa bilemem” ifadelerini kullandı.

Hakim tanıkları yan yana dizip “Kola var mıydı?” diye sordu

Tanıkların birbirleriyle çelişkili ifadeler vermesi üzerine, duruşma hakimi 3 tanığı kürsüye çağırıp yan yana dizerek, “Hepiniz başka şey söylüyorsunuz. Kola var mıydı yok muydu?” diye sordu. Tanıklar, bunun üzerine ifadelerini tekrarladılar.

Duruşma diğer tanıkların dinlenmesine karar verilerek ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.