Şefika Kutluer Festivalinde, doğu ile batı buluşuyor

Şefika Kutluer Festivalinde, doğu ile batı buluşuyor

‘Sihirli Flüt’ unvanlı uluslararası sanatçı Şefika Kutluer adına düzenlenen festivalin sekizincisi doğu ve batı ülkelerinden gelen önemli sanatçılara ev sahipliği yapıyor. Festival kapsamında 13 Aralı...

‘Sihirli Flüt’ unvanlı uluslararası sanatçı Şefika Kutluer adına düzenlenen festivalin sekizincisi doğu ve batı ülkelerinden gelen önemli sanatçılara ev sahipliği yapıyor. Festival kapsamında 13 Aralık’ta Avusturya’nın dünyaca ünlü orkestrası Concilium Musicum Wien ilk kez Ankara’da konser verecek. Şefika Kutluer, bu etkinliklerle Ankara’nın yeniden kültür başkenti hüviyetini kazanacağını söyledi.

13 Aralık’taki Ankara konseri öncesi değerlendirmelerde bulunan ünlü sanatçı Şefika Kutluer, “Festivalimiz ‘Doğu, Batı ile Buluşuyor’ teması üzerine kurulu. En önemli amacımız doğu ve batının kültürlerini, müziğini bir araya getirmek. Ayrıca 6. Festivalden itibaren ‘Bilim Sanatla Buluşuyor’ temasını da ilave ettik. Konserlerden önce farklı konularda uzmanlar tarafından aydınlatıcı bilimsel sunumlar yapılıyor. Bu sene de kapanış konserimizin öncesinde eşim Refik Kutluer ‘Korumak için tanımak lazım 2’ başlıklı kültürel değerlerimiz hakkında bir sunum yapacak” dedi.

Ankara’nın eskiden adeta bir kültür başkenti olduğunu ve kültürün Ankara’dan Anadolu’ya yayıldığını vurgulayan Kutluer, “Ankara, son dönemde kültür ve sanat etkinliklerini izlemede altıncı sıraya düşmüş. Bu hususları bir arada düşündüğünüzde böyle bir festivalin benim adıma ve Ankara’da neden yapıldığını anlayabilirsiniz. Ankara’da doğan bir sanatçı olarak bunu görev addettim. Ne devletten ne de başka bir kaynaktan hiç bir sponsorluk katkısı beklemeden eşimle birlikte böyle bir işe gönül koyduk. Bu sene 1-20 Aralık 2017 tarihlerinde 8. si düzenlenen festival, her yıl aynı dönemde, doğu ve batı kültürlerinin kaliteli örnekleri ile devam edecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.