Şehir Kütüphanesi kısa sürede tamamlanacak

Şehir Kütüphanesi kısa sürede tamamlanacak

Eski kaymakamlık binasına yapılan halk kütüphanesinde sona gelindi. Raflarının montajı ile sinema salonu, kafeteryalarının hazırlandığı kütüphane kısa sürede halkı hizmetinde olacak.Mülkiyeti Pursakla...

Eski kaymakamlık binasına yapılan halk kütüphanesinde sona gelindi. Raflarının montajı ile sinema salonu, kafeteryalarının hazırlandığı kütüphane kısa sürede halkı hizmetinde olacak.

Mülkiyeti Pursaklar Belediyesi’ne ait olan ve bir süre Kaymakamlık olarak kullanılan bina imzalanan protokolle 25 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne bedelsiz olarak tahsis edildi. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar arasında imzalanan protokol ile eski Kaymakamlık binası İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet verecek. Projesi Pursaklar Belediyesi tarafından hazırlanan İlçe Halk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak.

İnşaatı devam eden şehir kütüphanesi iç tasarımı ve modern görüntüsü ile dikkat çekiyor. Bir katı ilkokul düzeyindeki çocuklar için özel olarak tasarlanan kütüphanenin diğer katları da yetişkinlere hitap edecek. İçerisinde çocuk sineması da bulunan kütüphane kafeteryası, oturma grupları, ders çalışma masaları, dinlenme odaları ile Pursaklar halkının hizmetinde olacak. Çalışmalarda sona gelinen kütüphanenin 2018 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor. Daha önce Türkiye’nin İlk Şehir Araştırmaları Kütüphanesini açan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Kütüphanenin çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu anda rafların montajı sürüyor. Sinema salonu hazırlanıyor. En kısa sürede inşallah hemşerilerimizin hizmetinde olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.