Şehit annesi acısını yüreğine gömerek okuma-yazma öğrendi

Şehit annesi acısını yüreğine gömerek okuma-yazma öğrendi

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde, şehit olan oğluna şiir yazabilmek için okuma-yazma kursuna giden 68 yaşındaki Pakize Karataş, düzenlenen törenle belgesini aldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eş...

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde, şehit olan oğluna şiir yazabilmek için okuma-yazma kursuna giden 68 yaşındaki Pakize Karataş, düzenlenen törenle belgesini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında, Altıntaş Halk Eğitim Merkezince açılan okuma yazma kursunu tamamlayan kursiyerler için Altıntaş Kaymakamlığında mezuniyet töreni düzenlendi.

Kursu başarıyla bitiren, 68 yaşındaki Pakize Karataş, 25 Kasım 1993 tarihinde Ağrı’da tank devrilmesi sonucu şehit olan evladına şiir yazmak için okuma yazma öğrendi.

Altıntaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursa katılan Pakize Karataş, oğlu Murat’ın 25 Kasım 1993 tarihinde Ağrı’da tank devrilmesi sonucunda şehit olduğunu belirterek, "Şehidime içimden geldiğince şiirler yazmak istiyorum. Okuma yazma bilmediğim için şiirlerimi yıllardır torunuma yazdırıyordum. Ben söylüyor torunum yazıyordu ve buna çok üzülüyordum. Bunun için Cumhurbaşkanımız tarafından ilçemizde de açılan kursa katıldım. Şu anda çok mutluyum. Artık okuma yazma öğrendim ve Şehidime şiirlerimi kendim yazacağım" diye konuştu.

Törende yaptığı konuşmada okuma-yazma öğrenmenin özellikle kadınlar için çok önemli olduğunu belirten Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik, "Herhangi bir toplumun kadınları cahilse, o toplum cahildir. Herhangi bir toplumun kadınları cahilse, toplumun geleceği yoktur. Kadınları cahil olan toplumda, çocuklar suça da bulaşır şiddete de. Öyleyse ‘Cennet anaların ayaklarının altındadır‘ ve Analar başımızın tacıdır‘ sözünü gerçekleştirelim. Okuma - yazma bilmeyen kadınlarımızın, okuma-yazma öğrenmelerini sağlayalım" ifadelerini kullandı.

Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Tanrıkulu ve Halk Eğitim Müdürü Halil Akbulut da hazır bulundu.(YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.