Şehit Güvenlik Korucusu Hasan Kızılboğa-10 Operasyonu

Şehit Güvenlik Korucusu Hasan Kızılboğa-10 Operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen “Şehit Güvenlik Korucusu Hasan Kızılboğa-10 Operasyonu”nda çok sayıda patlayıcı madde ve mühimmatın ele geçirildiği...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen “Şehit Güvenlik Korucusu Hasan Kızılboğa-10 Operasyonu”nda çok sayıda patlayıcı madde ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

TSK, 8’inci Kolordu Komutanlığı sorumluluk sahasında, merkez ilçe Oğuldere Köyü kırsalında, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından 19 Şubat 2017 tarihinde “Şehit Güvenlik Korucusu Hasan Kızılboğa-10 Operasyonu”nun icra edildiğini, operasyonla teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen sığınakta çok miktarda patlayıcı madde ve mühimmatın ele geçirildiğini bildirdi. İcra edilen operasyonla teröristler tarafından bahar aylarında gerçekleştirilmesi planlanan hain saldırıların da önüne geçildiğini altı çizildi.

Operasyon kapsamında icra edilen aramalarda; 1 adet Zagros silahı, 1,5 ton amonyum nitrat gübre ve 500 kg amonyum nitrat gübre ile hazırlanmış patlayıcı madde, bin adet 12,7 mm Zagros silahına ait mühimmat, bin adet 7,62 mm Bixi mühimmatı, 500 adet 5,56 mm piyade tüfeğine ait mühimmat, 600 metre kablo, 3 adet tüp, 30 litre mazot, çok sayıda gıda ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.