Şehit mezarını ziyaret edip Kur’an-ı Kerim okudular

Şehit mezarını ziyaret edip Kur’an-ı Kerim okudular

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, şehit Jandarma Er Süleyman Turan’ın kabri başında Kur’an-ı Kerim okudu.Van’ın Başkale ilçesi Aksakalı bölgesinde 1197 yılında terör ö...

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, şehit Jandarma Er Süleyman Turan’ın kabri başında Kur’an-ı Kerim okudu.

Van’ın Başkale ilçesi Aksakalı bölgesinde 1197 yılında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Er Süleyman Turan’ın kabri başına bir araya gelen öğrenciler Kur’an-ı Kerim okudu ve şehit için dua etti.

Okul Müdürü Yasin Atmaca, duanın ardından öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, vatanın kolay kazanılmadığını, kazanılan vatanın ise kolay korunmadığını belirtti.

Atmaca, ’’Bunun için bir bedel ödeniyor hem de ağır bedeller ödeniyor. Bize düşen şehitlerimizin canları ile kanları ile mücadele ettiği vatanımızı kalemlerimizle korumayı başarmaktır. Bize düşen budur. Buraya gelmemizin nedeni de bir bilinç oluşturmaktır. Mezarlıklar ölüler mekanı olarak bilinse de ’onlar için ölü demeyiz zira onlar ölü değildir ama siz bilmezsiniz’ deniliyor. Bizler bunların farkında olarak farklı bir gençlik oluşturmak istedik’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.