Şehit Volkan Karatepe’nin adı Esenler’de yaşatılacak

Şehit Volkan Karatepe’nin adı Esenler’de yaşatılacak

2 yıl önce Tunceli’de şehit edilen Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe’nin adı oturduğu Esenler Oruç Reis Mahallesi’ndeki meydana verildi. Karatepe’nin isminin verildiği meydanın ve anıtın açılış törenind...

2 yıl önce Tunceli’de şehit edilen Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe’nin adı oturduğu Esenler Oruç Reis Mahallesi’ndeki meydana verildi. Karatepe’nin isminin verildiği meydanın ve anıtın açılış töreninde şehidin kardeşi gözyaşlarına hakim olamadı.

Tunceli Akpazar Jandarma Karakolunda vatani görevini yaptığı sırada 22 Nisan 2016’da bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe’nin adı düzenlenen törenle oturduğu Esenler Oruç Reis Mahallesi’nin meydanına verildi. Törene CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şehidin babası İsmail Karatepe, annesi Sibel Karatepe, kardeşi, akrabaları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken şehitler için dualar edildi. Başkan Göksu, Tepe Meydanı olarak bilinen meydanın adının Şehit Volkan Karatepe Meydanı olarak değiştirilmesine ilişkin kararın olduğu evrağı ve şehit için yaptırılan anıtın beratını şehidin ailesine takdim etti. Sonrasında adı değiştirilen meydanın ve anıtın açılış kurdelesi kesildi. Törende gözyaşlarına hakim olamayan şehidin kardeşini yakınları ve akrabaları teselli etti.

"Bizde Volkan Karatepeler bitmeyecek"

Her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını ifade eden Başkan Göksu, "İsmail kardeşimizin ve saygıdeğer hanımefendi ne zaman Volkan Karatepe’ye ihtiyaç duyarlarsa biz Volkan Karatepeler olarak her zaman onların yanında, beraberinde ve hizmetinde hazır olacağız. Bu toprakların çocukları olarak Volkan Karatepe Meydanı’nda tüm teröristlere bütün bu toprakların düşmanlarına, hainlerine sesleniyoruz. Ne yaparsanız yapın bizde Volkan Karatepeler bitmeyecek. Bugün açılışını yapacağımız bu meydan yine ailesinin isteği üzerine bu bölgede de otobüs duraklarının bir tanesine Volkan Karatepe isminin verilmesi için şu an İETT Genel Müdürlüğümüz çalışıyor. En kısa zamanda bir durağımıza da Volkan Karatepe ismini vereceğiz” dedi.

"Oğlumun ismi burada sonsuza dek yaşayacak"

Oğlunun adının yaşadığı yerde yaşatılacak olmasının kendisi için çok önemli olduğunu dile getiren şehidin babası İsmail Karatepe, "Başkanımızın buraya yaptırdığı anıtla beraber burası benim için tamamen başka bir durum oldu. Bu ölümlü dünyada Esenler Belediyemiz bana ve aileme o kadar değerli bir hediye verdi ki oğlumun ismi burada sonsuza dek yaşayacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.