Şehzadeler Belediyesi Yabancı Konuklarını Ağırladı

Şehzadeler Belediyesi Yabancı Konuklarını Ağırladı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bu yıl 475.’si düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa’ya gelen yabancı konuklarla bir araya geldi.Tarihi Rum Mehmet Paşa...

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bu yıl 475.’si düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa’ya gelen yabancı konuklarla bir araya geldi.

Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni Çok Amaçlı Salonu’nda karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi. Törene, Kırgızistan Oş Beleidyesi, Almanya İngolstadt Belediyesi, Arnavutluk Büyükelçiliği, Moğolistan temsilcileri, Hırvatistan Büyükelçiliği, Tunus Monastır Belediyesi, Bosna Hersek Prijedor Belediyesi, Makedonya Büyükelçiliği ile konuk ülke Kazakistan Oral Belediyesi temsilcileri katıldı. Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Süleyman Çoban, İsmail Önal, Ulus Kotluca, Jülide Çakır, Basın Danışmanı Bilal Demir, Şehzadeler Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, meclis üyeleri ve birim müdürleri de törende hazır bulundu.

Başkan Çelik tercüman eşliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Manisa bundan bir yıl önce büyükşehir belediyesi oldu. Şehrin merkezinde de iki tane ilçe belediyesi kuruldu. Bunlardan biri de bizim belediyemiz olan Şehzadeler Belediyesi. Tarihi ve kültürel değerlerin yoğun olarak bulunduğu, asırlar boyunca yerleşim merkezi olarak kullanılmış olan alan, tarih kültür ve medeniyet şehri olan bölge Şehzadeler Belediyesi’dir. Bugün sizi ağırladığımız bu salon da, şehrimizin ne kadar güçlü bir tarihe sahip olduğunun göstergesidir. Manisa büyükşehre dönüştürüldüğünden beri çok daha güzel gelişiyor. 475 yıllık bir gelenek, sizlerin gelmesiyle birlikte çok daha güzel gerçekleşiyor. Sizlerin cihan sultanlarının şehri olan Manisa’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sadece mesirde değil, her zaman bekliyoruz.” Başkan Çelik konuşmasının ardından yabancı ülke temsilcilerine Manisa hatırası olarak porselen vazo hediye etti. Yabancı konuklar da ülkelerine has çeşitli ürünler takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.