Şehzadeler Halk Eğitim’den Planlama Toplantısı

Şehzadeler Halk Eğitim’den Planlama Toplantısı

Manisa Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi, yeni dönem hayat boyu öğrenme halk eğitim planlama ve işbirliği toplantısı gerçekleştirdi.Manisa Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi tarafından 2016-2017 hayat boyu ö...

Manisa Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi, yeni dönem hayat boyu öğrenme halk eğitim planlama ve işbirliği toplantısı gerçekleştirdi.

Manisa Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi tarafından 2016-2017 hayat boyu öğrenme halk eğitimi planlama ve iş birliği toplantısı Manisa Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda katılanlara sunum yapan Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, 3 binada 15 derslikte hizmet verdiklerini söyledi. Yeni dönemde izlenecek yol haritasını ele almak amacıyla bu toplantının yapıldığını belirten Kanca, kurum bünyesinde aynı anda 500 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip olduklarını kaydederek, işbirliği yapılan kurum ve kuruluşlarla birlikte aylık ortalama 70-80 kurs açtıklarını vurguladı. Kanca, “Halk Eğitimi Merkezi olarak halk eğitimlerini eve hanımlarına yönelik, ev hanımlarının yapmış olduğu dikiş, nakış, kurslarından ibaret olmadığını gösterdik. Güncel konuları takip ederek, Kurban Bayramı öncesinde kurban kesiciliği kursu, Ramazan ayı öncesinde ramazanda çalan davulculara yönelik açacağımız kurslarla, kodlama ve robotik kurslarla, Halk Eğitimi Merkezini değişik bir havaya büründürerek çalışmalarımızı devam ettirmek istiyoruz” dedi.

1 Eylül 2015 ila 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında açılan kurs sayılarından bahseden Kanca, 301’i mesleki ve teknik eğitim kursu, 334’ü genel kurslar olmak üzere toplam 635 kurs açtıklarını söyledi. Kanca, “4 bin 888’i kadın, 5 bin 787’si erkek olmak üzere 10 bin 645 kişi kursa katıldı. Bunlardan 6 bin 458’i sertifika aldı. 39 çeşit okuma yazma kursu açıldı. 126 kadın, 268 erkek olmak üzere 394 kişi kayıt yaptırdı. 122 kişi belge aldı. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 38 kurs düzenledik. 432 kadın, 166 erkek olmak üzere 598 kişiye ulaştık. Okullarda 39 kurs açtık.” diye konuştu. Talep gören kurslardan bahseden Kanca, “Resim, bilgisayar kullanımı, hijyen eğitimi, ahşap boyama, hasta kayıt kabul kurslarımız talep gördüğü için sürekli devam ediyor. Yabancılara Türkçe eğitimi belki de Manisa’da birinci ve ikinci kademeyi açan tek halk eğitimi merkeziyiz. Yeni Han’da telkari ve gümüş takı işlemeciliği kursları devam ediyor. Cezaevinde aşçı yardımcılığı, siraltı çini, gümüş kazaz örücülüğü, yöresel bez dokuma gibi kurslar açtık.

2016-2017 yılı hedeflerinden bahseden Kanca, kurs sayısını 700-750 çıkarmak istediklerini belirterek, eğitici ve yer konusunda sıkıntı olmadığı sürece her türlü kursa açmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, eğitim kalitesinin yükselmesi için eğitime her türlü desteği verdiklerini vurguladı. Çelik, “Halk Eğitimi Merkezini, hayatın her alanına hitap ettiği için çok önemsiyorum. Birlikte birçok projeye imza attık. Çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecektir” dedi.

FETÖ’nun karargah olarak kullandığı tarihi Kurşunlu Han’ı halkın hizmetine sunmak için restorasyon çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Çelik, “Burası tamamlandığında birçok kursun eğitim çalışmalarını bu tarihi mekan içersinde yapılabileceğini düşünüyoruz. El sanatları çalışmalarına orada birlikte imza atacağız. Orası kültürel ve sanatsal etkinlikler için kullanılabilecektir. Yasalar ve imkanlar nispetinde eğitime katkılarımız devam edecek” diye konuştu.

Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı kurslarla kendini gösterdiğini vurgulayan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Katıldığım toplantılarda halk eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlatıyorum. Kurban kesimi kursundan tutun bağlardaki budamaya kadar, Manisa bezinden hamur işlerine kadar vatandaşlara direk dokunan bir birimimizdir. Buradaki bütün çalışmalar birlik ve beraberlik içerisinde yapılıyor. Halk Eğitimin sonu yoktur. Ben halk eğitimde açılabilecek 2 bin 500 kurs biliyorum. Halkımızdan talep varsa biz bu kursları açabiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.