Selçuk’a Dünyanın En Büyük Meryem Ana Heykeli Önerisi

Selçuk’a Dünyanın En Büyük Meryem Ana Heykeli Önerisi

İzmir’in tarihi ilçesi Selçuk’u ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy, Brezilya’daki Hz. İsa heykelini örnek göstererek, Selçuk’a dünyanın en büyük Meryem ana heykeli yapılması iç...

İzmir’in tarihi ilçesi Selçuk’u ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy, Brezilya’daki Hz. İsa heykelini örnek göstererek, Selçuk’a dünyanın en büyük Meryem ana heykeli yapılması için Kültür Bakanlığı’na proje sunacaklarını açıkladı.

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Cemil Şeboy, Selçuk ilçesinin tarihi ören yerlerindeki esnaflarla buluştu. Partililerinde katıldığı esnaf turunda vatandaşların sorunlarını dinleyen Şeboy, Selçuk’u dünyanın en önemli turizm kenti yapabilecek projelerinin hazır olduğunu belirterek, Kültür Bakanlığı ile birlikte çalışarak ilçeyi devler ligine çıkarmak için uğraşacaklarını söyledi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK MERYEM ANA HEYKELİ

AK Parti adayı Şeboy, "İzmir’in içindeki problemleri çok iyi biliyorum, ilçelerin karakterlerini debiliyorum. Selçuk dünyanın en önemli turizm noktalarından biri olabilir. Bir yanda Hristiyan aleminin en kutsal mekanlarından biri olan Meryem ana evi var. Bir yanda Efes gibi çok önemli bir antik şehir var. Bu kapsamda ben daha Buca Belediye Başkanıyken İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne buraya dev bir Meryem ana heykeli yapılmasını önerdim. Nasıl biz Buca’da Mevlana heykeli yaptıysak ve etrafını sosyal yaşam alanı haline getirdiysek Selçuk’ta da dünyanın en büyük heykelini, kucağında Hz. İsa olan Meryem ana heykelini yapalım. Bunun farklı bir örneği Brezilya’da var. Onlar dünyanın en büyük Hz. İsa heykelini yapmışlar biz de Meryem Ana heykelini yapalım. Heykelin olduğu tepe noktadan da Selçuk’un içine teleferik yapalım. Böylece turistler oradan kent merkezine inerek esnaftan alıveriş yapar. Bütün dünyanın ilgisini çekebilecek bir proje olur. Bu heykel projesi hala gönlümdedir. Şimdi inşallah bu projeyi Kültür Bakanlığımıza sunacağız" diye konuştu.

Ayrıca hükümetin 35 proje kapsamına aldığı Efes’in antik limanı projesini de takip edeceğini ifade eden Şeboy, "Zamanın liman kenti olan Efes, 100 yıl sonra denizle buluşacak. Efes Liman’ı yeniden inşa edilecek. Bu çerçevede bölgedeki antik yapılar da restore edilecek. Deniz yoluyla doğrudan Efes’e ulaşım sağlanacak. Turistler kayıklarla Efes Antik Kenti’ne gelecekler. Bu projeleri hayata geçirdiğimizde Selçuk, dünyanın konuştuğu bir kent olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.