Selçukte İkinci Meclis Gergin Geçti

Selçuk'te İkinci Meclis Gergin Geçti

Selçuk Belediyesi'nin ikinci meclis oturumu gergin geçti. AK Partili Başkan Dr.Zeynel Bakıcı, belediye borçları ve seçime bir kala belediyeye alınan işçilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken, CHP Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Filiz Ceritoğ

- Selçuk Belediyesi'nin ikinci meclis oturumu gergin geçti. AK Partili Başkan Dr.Zeynel Bakıcı, belediye borçları ve seçime bir kala belediyeye alınan işçilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken, CHP Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Filiz Ceritoğlu Sengel, toplantıyı izleyen iki kişinin sözlü hakaretine uğradı. Görevliler tarafından salondan çıkarılan vatandaşların ardından, Başkan Bakıcı da, yapılan davranışı kınadı.

Selçuk'ta seçim gerginliği meclis salonunda devam etti. 13 oy farkla 25 yıllık CHP'li yönetimin değiştiği ve AK Parti'ye geçtiği Selçuk'ta seçim gerginliği meclis salonunda da devam etti. Selçuk Belediyesi Meclis toplantısının ikinci birleşimi sözlü tartışmalara sahne oldu. Gündem maddelerinde yer alan 2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında söz alan Ak Parti Grup sözcüsü Ömer Becer, Selçuk Belediyesi'nin borçlu bir belediye olduğunu ve belediye işletmelerindeki zararları rakamlarla açıkladı. Belediyenin hangi işletmeden ne kadar zarar ettiği rakamlarını duyan salondaki vatandaşlar zaman zaman seslerini yükseltmeye başlaması diğer meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. AK Parti ve MHP Grubun red oyu verdiği, CHP Grubunun kabul oyu verdiği 2013 yılı Başkanlık Faaliyet raporu 8-8 oylama ile kabul edildi.

Göreve başladığı günden bu yana çalışmalarını büyük bir titizlikle devam ettiren Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı, belediye çalışanlarının maaşlarını ödediklerini, ancak belediye kasasında şu anda 15 bin TL paraları olduğunu açıkladı. Kanuna göre memur-işçi kadrolarının yüzde 30'u aşamadığını, ancak Selçuk Belediyesi'nde bugün personel harcamalarının yüzde 30'un üzerinde olduğunu belirten Başkan Bakıcı, öte yandan belediyenin toplam borcunun 15 milyon 860 bin TL olarak açıkladı. Selçuk Belediyesi'nin bütçesinin aslında 56 milyon olmadığını, 35 milyon gibi bir rakam olduğunu açıklayan Başkan Bakıcı, seçim öncesi işçi alımıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Ocak, Şubat ve Mart ayı içerisinde başlatılan işçi alımlarına sadece Mart ayında 125 kişinin işe alındığını söyleyen Başkan Bakıcı, seçimlere 10 gün kala alınan işçi sayısın 76 kişi olduğunu belirterek; "Yine seçimlere 10 gün kala SEGAŞ üzerinden alınan 11 kişi var ve bu kişilere bir aylık sözleşme yapılmış. Biz bu kişilere ne yapacağız?" dedi.

Başkan Bakıcı, şu ifadeyi kullandı: "Şahıslar geçici, kurumlar bakidir. Biz bu koltuklarda geçici oturuyoruz. Esas olan kurumdur. Biat etmek kuruma olmalıdır, şahısa değil. Hükümetlerin çözmesi gereken işsizlik sorunları ne yazık ki Türkiye'de belediyelere kaldı. Bu yüzden belediyeler bu işsizlik sorununu çözmek zorunda kalıyor. Bu çok acı bir durum. Siz mevcut işçileri zaten bir şekilde kullanmaya devam etmek istiyorsanız o şekilde devam edecek, ama yeni işçi alamamanızın sebebi bu olarak göstermek istiyorsanız da bu konuda bir şey diyemeyeceğim" diyerek, seçimlerden önce yeni açılan işletmelere alınan işçilerin alınış sebeplerinin belli olduğunu söyledi.

Başkan Bakıcı, CHP Grup sözcüsü Sengel'e bu konuda cevap vererek; "Biz işçi alacağız" dedi. Karşılıklı söz düellosunun yaşandığı toplantıda, 15 yıl önce CHP'li Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür tarafından 48 kişinin işten çıkarıldığı isimler arasında bulunan bir vatandaşın, CHP'li Meclis üyesi ve grup sözcüsü Filiz Ceritoğlu Sengel'e sözlü hakaretlerde bulunması büyük bir tepkiyle karşılandı. Görevliler tarafından dışarıya çıkarılan vatandaşın yapmış olduğu bu davranışı önce Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı, daha sonra da meclis üyelerinin grup sözcüleri kendi grupları adına olayı kınadılar.

Selçuk Belediyesi meclis toplantılarının ikinci birleşimi diğer gündem maddelerinin görüşülüp oylanmasıyla sona erdi.

SELÇUK'TE İKİNCİ MECLİS GERGİN GEÇTİ

SELÇUK'TE İKİNCİ MECLİS GERGİN GEÇTİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.