Semiha Öyüş’e Açık Mektup

Değerli okurlar Aydın milletvekilimiz çalışmalarından ve hizmetlerinden gurur duyduğumuz Sayın Semiha Öyüş hanımefendi geçenlerde bir demeç vermiş, Saygıdeğer hanımefendi bakın ne diyor:

“Belediyelerin dağıttığı kolilerde tüyü bitmemiş insanların ve yetimlerin hakkı var, alıp yiyenler haram yemiş olur.”  

Bre, bre helal olsun böyle dini bütün insanlara. Ne güzel demeç değil mi?

İşte gerçek haktan hukuktan ve adaletten dinden bahseden hanımefendi. Anadolu’da bir söz var derler ki “kendi gözündeki hezeni göremeyen başkasını gözündeki ufak bir çöpü görür.”

Ama olsun Semiha Hanım başkalarının gözündeki çöp de olsa görüyor ya onun gözündeki çok büyük ağacın önemi yok. Başörtüsü ona çok yakışmış mübarek olsun. Ben sayın hanımefendiye buradan soruyorum lütfen ama lütfen cevap verirse çok memnun olurum.

İki dönem milletvekili seçildiniz. İkinci seçilmeniz acaba kimin himmeti ile oldu?

Seçildiğiniz günden bu zamana kadar acaba meclis kürsüsünden memleket hayrına yemin harici ne gibi konuşmalar yaptınız?

Aydın’ın hangi derdine çare oldunuz?

Eğer ben yanılıyorsam lütfen bunları bana yaz bu köşeden yayınlayacağıma söz veriyorum.

Eğer Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları hakkında en son konuşacak bir kişi varsa oda siz ve partiniz.

Müftüye gidip fetva alacağım diyorsunuz. Aman müftülüğe gitme sizin meşhur Diyanet İşleri başkanına git ve sor. O size fetva verir. Bunu sorarken şunu da sor.

“Ey Diyanet İşleri Başkanı! Sen ve ben dini bütün insanlarız. İnandığımız peygamber efendimiz bir hırkayı ölünceye kadar giydi de sen nasıl oluyor da bir milyon liraya makam arabası alıyorsun. Hiç vicdanın sızlamadı mı? ”

Zaman gazetesi yazarı Metin Çetingüleç bir köşe yazısında partiniz ve sizin için bakın ne diyor:

“Sayın milletvekilinin kendi partisine mensup belediyeler ve kamu kuruluşlarının dağıtımından haberi yok galiba.

Türkiye’de her ay 6,5 milyon aileye düzenli olarak yardım yapılıyor.

“Bağımlı hale getirilmiş” insanlara milyonlarca paket gönderiliyor.

O insanlar da “yardım kesilmesin” diye karşılığında AK Parti’ye oy veriyor. Siyaset paketlere ve kutulara endekslenmiş durumda.

Bu yapılanlar helal mi?”

Herhalde unuttunuz Tunceli ilinde valinin sırtına çamaşır makinesi ve buzdolabı yükleyip de elektrik ve suyu olmayan köylere oy avcılı için dağıttığınızı. Bu dağıtılanlardan tüyü bitmemiş vatandaşların hakkı yok muydu? Bu kadar haktan helalden haramdan bahseden biri olarak o zaman neden bir kelime söylemediniz.

Eğer bir insan İslamcı görüneceğim İslamcın kuralları ve şartları beni ilgilendirmez diyorsan o zaman o Müslüman olamaz. Müslüman görünüp hiçbir şartı yerine getirmiyorsan getiriyor gibi görünsen bile halkı kandırabilirsin ama ilahı varlığı asla.

Gerçek inanan gerçek, Müslüman yalan söylemez kul hakkı yemez hırsızlık yapmaz hiç yanlışa doğru diyemez.  

Önemli olan ahlak anlayışı Müslüman görünen toplumda dini siyasete alet edenler kendi şahsi çıkarlarına uygun şartlar sağlayanlar ne insan olabilir nede Müslüman.

Rüşvet, yolsuzluk, haksız kazanç ile zenginleşmenin hoş görülebileceği, bir durum değildir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e “Müslüman nasıl olmalı?” diye sorulduğunda, “Müslüman, yalan söylemeyen, hırsızlık yapmayan, kul hakkı yemeyen, başkası hakkında kötü konuşmayan, yoksullara ve düşkünlere yardım eden, düşmanlarının bile kendinden emin olduğu, doğru ve dürüst insandır.” diyor.

“Yalnız namaz kılan, oruç tutan, zekât veren, hacca giden Müslüman’dır” demiyor. Bu ibadetler; Müslüman’ın Allah’ı çok anması, ondan sakınması ve kendi nefsini terbiye etmesi için emredilmiş ibadetlerdir.

Sayın vekilim! Dört eski bakan için yüce divan oylaması yapılacak. Siz kendi vicdanınıza göre mi, yoksa yukardan aldığınız emre göre mi oy kullanacaksınız?

Aydın Büyükşehir Belediyesi hakkında en son konuşacak birisi varsa oda siz ve partiniz. Siz önce bu halkın gözleri önünde açılıp saçılan yolsuzluklarınızı temizleyin sonra da “haram” dediğiniz sosyal yardımları konuşalım.

Aydın’da üç milletvekiliniz var. Sizin esameniz okunmuyor. Mehmet Erdem’in Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan başka uğraşı yok. Ali Gültekin Kılınç ise o zaten Nazilli’den sorumlu milletvekili. Nazilli’den bu tarafa mecbur olmazsa geçmiyor

Açılım zırvası adı altında ülkeyi tam anlamı ile böldünüz. Siz Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin olumlu çalışmasını bile eleştireceğinize, ülkeyi ne hale getirdiniz ona bakınız.

Aşağıdaki fotoğraflara iyi bakınız. Bu üç fotoğrafı size ve partinize ithaf ediyorum.

semiha-oyus’e-acik-mektup.jpg

semiha-oyus’e-acik-mektup-001.jpg

semiha-oyus’e-acik-mektup-002.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum