Sertifikalı Buğday Tohumu İçin Tarla Kontrolleri Başladı

Sertifikalı Buğday Tohumu İçin Tarla Kontrolleri Başladı

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından il genelindeki arazilerde sertifikalı buğday tohumu kullanımı konusunda tarla kontrolleri başladı.Aydın İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Must...

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından il genelindeki arazilerde sertifikalı buğday tohumu kullanımı konusunda tarla kontrolleri başladı.

Aydın İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, tohumluk üretimlerinin sertifikasyon sistemi içinde yer alabilmesi için tarla kontrolü yapılması zorunlu olduğunu belirterek, ”Tohumluğun kalitesini bozacak faktörler en iyi tarla kontrolü ile tespit edilir. Tarla kontrolleri serin iklim tahıllarında bitki sarı olum dönemine geldiğinde yapılmaktadır. Bu dönemde özellikle sürme ve rastık hastalıkları en belirgin şekilde görülmektedir. Böylelikle verim tahmini de daha sağlıklı yapılabilmektedir. Tarlada daha önceden ekilen aynı veya benzer türlere ait kendiliğinden gelen istenmeyen bitkilerin bulaşma riskinin asgariye indirilmesine dikkat etmeliyiz. İlimizde 2016 yılı için firmalardan tohumluk üretimi amacıyla, toplamda 72 adet Buğday, 2 adet de Arpa ekilişi için Beyanname kabul edilmiştir. Tohumluk üretimi amacıyla; 121 bin 78 dekar alanda arpa ekilişi gerçekleştirilmiş olup, 55 bin 520 kg tahmini üretim beklenmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.