Servet Töz: "BŞB’nin eski meclis üyeleri yargılanacak”

Gazeteci ve Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz, Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu “Emin Aydın’la Baş Başa” programının konuğu oldu. Töz, “Doğru muhalefet iktidarı da yönlendirir, iktidarın yanlış yapmasını da önler” dedi.

Töz, ASKİ Toplantısı ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan sorunlar hakkında, ”Aydın Büyükşehir Belediyesi uzun süredir bizim yayın kuruluşumuzu, etkinliklerine davet etmiyor. Dolayısıyla biz uzun süredir onların etkinliklerini takip etmiyoruz ancak içeriden bilgi aldığımız meclis üyeleri var. İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Özlenen Alcı Bey, Belediye Meclis üyelerinin yeterli çalışmadığına dair bir açıklama yaptı. Belediye Meclis üyelerinin gündemle ilgili hazırlık yapmadan meclise gittiklerini ve bunun sonucunda da sadece oylamaya katıldıklarını belirtti" dedi.

 

Töz, “Belediye Başkanları, meclisin fazla tartışmasını istemediği ya da kamuoyunda fazla tartışmasını istemediği konuları, gündem dışı olarak meclise getirir. Daha önce gündem dışı olarak meclise gelen Aydınspor Tesisleri vardı. Bunun imar notuyla değişmesi ile ilgili gündem dışı meclise geldi. Tabi biz gündem dışı meclise gelmeden önce bilgi aldık. Bilgisini aldıktan sonra da yerel muhalefet partileriyle görüştük. Hepsi de spor tesisinin imar durumunun değiştirilmesi ile ilgili ret oyu vereceklerini söylediler. Ancak sonra baktık ki ret oyu vereceklerini söyleyen meclis üyeleri bile evet oyu verdi. Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülecek yaklaşık kırk ile altmış madde bulunuyor. Bir bakmışsınız on beş dakika da meclis bitmiş” diye konuştu.

 

“ESKİ BŞB MECLİS ÜYELERİ YARGILANACAK”

 

Töz, “2014-2019 yılları arası meclis üyeleri, şu anda imar notunda usulsüz bir değişiklik yaptıkları için yargılanacaklar. Hukuk ve adalet önünde yargılanıyorsunuz. En önemlisi Aydın Halkı üzerinde sorumlusunuz. Geçtiğimiz dönem 2014-2019 arası AK Partili Belediye Meclis üyeleri, açıkça Özlem Çerçioğlu’na çalışıyorlardı. Meclis üyeleri Belediye yönetimini denetlemeleri gerekirken, onlar üzerinde denetim mekanizması kurmaları gerekirken, Özlem Çerçioğlu kendince denetim kurmuş. Büyükşehir Belediye Başkanı ne yaptı ise, Belediye Meclis üyeleri de sorumlu bana göre. Bir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, bir kentin inşaat mühendisleri odası Başkanı ya da herhangi bir sivil toplum odası başkanını tehdit etme cüretinde bulunabilir mi?” ifadelerini kullandı.

 

"AYDIN PLANSIZ BİR ŞEKİLDE KENDİLİĞİNDEN BÜYÜYOR"

 

Töz, “Özlem Çerçioğlu’nun şehir konusunda hassas olmadığını zaten 2014’te yapmış olduğu vaatlerin hiçbirini yerine getirmediğinden ve 2019 da hiçbir vaat etmeden yeniden seçilmiş olduğundan anlıyoruz. Aydın’da herhangi bir hizmetin yapılmadığına en iyi şehir dışına çıkınca anlıyoruz. Muğla, Denizli, Afyon, Kütahya ve Eskişehir gibi şehirlerin nasıl büyüdüğünü ve değiştiğini, kültüre ne kadar önem verdiklerini, nasıl yatırım yaptıklarını görürsünüz. şehrin planlı bir şekilde büyüdüğüne şahit olursunuz. Ama Aydın öyle değil. Aydın, coğrafi konum olarak çok iyi bir yerde. Dolayısıyla göç alan bir ilimiz. Ama ne yazık ki şehir plansız bir şekilde kendiliğinden büyüyor. Dolayısıyla böyle bir şehircilik anlayışı olmaz” dedi.

Töz, “Aydın'la ilgili Mecliste bu battı çıktıları nasıl yapamadın deniliyor. Karayolları izin vermedi deniliyor, Karayolları izin vermedi ise AK Parti Milletvekillerinden bu konuda yardım istedi mi?" İfadelerini kullandı.

 

"NAZİLLİ BELEDİYESİ BBG EVİNE DÖNÜŞTÜ"

 

Sadece İYİ Parti oylarının çıkarılması halinde bile CHP'nin son seçimlerde Aydın'da Germencik, Kuşadası ve Didim olmak üzere sadece üç ilçede seçim kazanabildiğini, Büyükşehir Belediye Başkanlığını da kazanamadığını ifade eden, seçimlerden bu yana İYİ Partili Nazilli Belediyesi'nin de adeta biri bizi gözetliyor evine dönüştüğünü söyleyen Töz, “Nemrut’a; Neden bu kadar zalimsin diye sorulmuş, Nemrut da hiç kimse ses çıkarmadı da ondan demiş. Dolayısıyla biz buraya sesimizi çıkarmaya geldik. sesimizi çıkardık” diye konuştu. 

İzlenme: 2461
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar