Servet Töz hakkında açılan soruşturma tamamlandı!

Servet Töz hakkında açılan soruşturma tamamlandı!

Gazetemizde yayınlanan, “Vali Hüseyin Aksoy’a açık mektup” ve “Sayıştay düğmeye bastı! EMAN'a ortak mısın Çerçioğlu!” haber ve köşe yazısı ile ilişkin Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz hakkında açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Gazetemizde Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Katı Atık Depolama ve Bertaraf işini alan firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle belediyenin milyonlarca lira zarara uğratılmasına ilişkin “Sayıştay düğmeye bastı! EMAN'a ortak mısın Çerçioğlu!” başlıklı haber ve belediyedeki yolsuzluk iddialarını gündeme getiren Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a hitaben “Vali Hüseyin Aksoy’a açık mektup” köşe yazısını kaleme aldığı gerekçesiyle gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Servet Töz hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından yapılan suç duyurusu üzerinden başlattığı soruşturmaya ilişkin “kovuşturmaya yer olmadığına dair karar” verdi.

Kararda, “Kamu hizmeti veren kurumların halk tarafından yapılan eleştirilere daha anlayışlı şekilde bakması gerektiği, şüpheli Servet Töz’ün suç duyurusuna konu suçlara vücut verecek herhangi bir eylem ve söyleminin olmadığının, Töz’ün gazetecilik mesleğinin gereğini yaptığı, bahsi geçen söylemlerin eleştiri mahiyetinde olduğu anlaşıldı” denildi.

Savcılık, tüm bu nedenlerle hakaret ve iftira unsurlarının oluşmadığına belirterek, Servet Töz hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. 

İşte o yazılar:

VALİ HÜSEYİN AKSOY’A AÇIK MEKTUP (TIKLAYINIZ)

SAYIŞTAY DÜĞMEYE BASTI! EMAN'A ORTAK MISIN ÇERÇİOĞLU! (TIKLAYINIZ)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum