Servet Töz:“Sermayenin siyaseti yoktur"

Gazeteci ve Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz, Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu “Emin Aydın’la Baş Başa” programının konuğu oldu. Töz, “Sermayenin siyaseti yoktur. Sermayenin ideolojisi yoktur" dedi.

Töz, “Sadece yargı yoluyla değil her türlü mobbingi görüyoruz. Mesela 100’ün üzerinde soruşturma geçirdim yazdığımız yazılar nedeniyle. İlginçtir ki azdığımız içerikle ile ilgili şikayete maruz kalmıyoruz, bununla ilgili soru sormuyorlar bize. Mesela bir olayı anlatıyoruz bu doğru mu yanlış mı bunu düşünmüyorlar. Sadece yazının içinde bir cümle bulup bu falancaya hakarettir noktasında değerlendirerek suç duyurusunda bulunuyorlar hakkımızda. Çok şükür bugüne kadar aleyhimize çıkan bir hukuki bir sonuçla karşılaşmadık. Hep doğruları ve hissettiklerimizi yazdık. Biliyorsunuz ilk Özlem Çerçioğlu’nun seçilmesi 2009 seçimleridir. Aydın daha o zaman Büyükşehir olmamıştı. Aydın Belediyesi zamanında Özlem Hanımı ben Milletvekilliğinden tanırım. Dolayısıyla kendisinin o günkü cesaretli tavırları ve Aydın’a hizmet etme noktasındaki düşüncesi bugünkü düşüncesinden çok farklıydı. O zaman bir hizmet etme, bir şeyler yapma, bir eser bırakma derdindeydi Özlem Çerçioğlu. Biz de doğup büyüdüğümüz şehrimiz için taş taş üzerine koyan kim olursa olsun hiçbir siyasi parti gözetmeksizin yanında oluruz onları destekleriz. Desteklememizin sebebi de buydu. O dönemde güzel hizmetler de yaptı 2009-2014 yılları arasındaki dönem içerisinde. Mesela tartışmalı da olsa Belediye Hizmet Binası’nı bitirdi, kent meydanını yaptı. Hatta Özlem Hanım Aydın merkezde ne görüyorsanız ilçelerde de onu göreceksiniz dedi. Bu hizmetlerden bir tanesi otogardı. İlçelerde yaşayan insanlar da Aydın’da bir kent meydanı var, Belediye Hizmet Binası var, otogar var şehir daha da güzelleşiyor ama bizim ilçemizde bu güzelliklerden faydalansın dedi ve destekledi. Sonra ne oldu? Karacasu’ya otogar yaptı otobüs girmiyor. Çünkü manevra alanı bırakmamışlar, bu kadar plansız yapmışlar” dedi.

“BELEDİYECİLİK BİR EKİP İŞİDİR”

Töz, “İkiye ayırmak lazım Özlem Hanımın dönemini. Birincisi 2014’e kadar, ikincisi 2014’ten sonra. 2014 seçimlerinden az vakit önce Erkan Karaaslan diye birisi bulundu geldi. Erkan Karaaslan kendi ekibini Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde kurdu. Genel sekreterinden genel müdürlüğe varıncaya kadar hepsi Erkan Karaaslan’ın işaret ettiği bir ekiple kurdu. Yapıyı Erkan Karaaslan kurdu. Ben bunun üzerine o dönemde Başkan Çerçioğlu mu yoksa Karaaslan mı diye bir köşe yazısı yazmıştım. Belediye bürokrasisinin en üst noktasının tamamını danışman dediğiniz bir kişi atıyor. E siz nesiniz o zaman orada? Bunu ben bizzat kendisine söyledim, Özlem Hanıma anlattım. Dedim ki, çok yanlış yapıyorsunuz. Hatta bir keresinde Erkan Karaaslan vardı, Özlem Çerçioğlu vardı, ben vardım. Üçümüzün olduğu bir toplantıda bana Erkan Karaaslan bizi nasıl görüyorsun, sokaklar bizim için ne diyor dedi. Ben de bak seçimden şu kadar zaman geçti, Sayın Başkanın seçimlerde vermiş olduğu taahhütler var bunların hiçbiri yerine getirilmedi, şimdi ben size soruyorum taahhütlerin hangisi proje aşamasında, hangisi yapım aşamasında, hangisi bitti, hangisi başlandı bana söyleyebilir misiniz dedim. Çünkü söyleyemeyeceklerini biliyordum. Çünkü o ekibin başarılı olamayacağını biliyordum. Belediyecilik bir ekip işidir. Ekibi iyi kurmazsanız başarılı olamazsınız. Ben 2015’te bunu Özlem Hanımın kendisine söyledim” ifadesini kullandı.

“BU SORUDAN SONRA BİZİM ÖZLEM ÇERÇİOĞLU İLE ARAMIZ BOZULDU”

Töz, “Ben Özlem Hanımı yakından tanırım. Din ve diyanet konusunda çok hassasiyetli olan bir kişilik değildir ancak 15 Temmuz’da talihsiz bir olay yaşadık. Hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. O bize şunu anlattı, devleti bu örgüt ele geçirmiş. Bunu bizden önce bu memleketin değişik kurumlarında idareci olan insanlar da tespit etti bunları. Zor durumda oldukları zaman bunu devreye sokarak buradan kurtulmaya çalıştılar. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne diyorlar ya hani müfettiş geliyor falan diye. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gelen müfettişlerin 5 tanesi FETÖ’den görevden ihraç edildi. FETÖ nasıl devlet içerisinde yapılandıysa bunlar da Erkan Karaaslan eliyle Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne o şekilde bir yapılanma sağladılar. Siz düşünebiliyor musunuz genel sekreterinizi, genel sekreter yardımcılarınızı, daire başkanlarını, daire müdürlerini Aski Genel Müdürlüğü’nü hepsini danışmanınız getiriyor. Bunları getirmenin bir maksadı var. Bugünkü söylediklerimi, bugünkü yazdıklarımı o gün endişe olarak kendisine aktardım. Bir keresinde 4 milyon liralık bir ihale vardı, bu ihaleyi iptal ettiler. Bizzat Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla iptal ettiler. Daha sonra aynı ihaleyi bir başka firmaya 6 milyon 200 bin liraya verdiler. Ben yine Özlem Çerçioğlu, Erkan Karaaslan ve benim bulunduğum bir toplantıda dedim ki bu 2 trilyon 200 bin lira kimin cebine girdi? Bu sorudan sonra bizim Özlem Çerçioğlu ile aramız bozuldu. O gün bugündür bu sorunun cevabını alamadım. 2015’te yapıldı bu ihale ve küre ihalesi ismiyle şu anda Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nda üzerinde de gizlilik kararı alınmış bir dosya halinde bekliyor” dedi.

“SERMAYENİN SİYASETİ YOKTUR”

Töz, “Sermayenin siyaseti yoktur. Sermayenin ideolojisi yoktur. Sermayenin hedefi para kazanmak. Aydınspor ile ilgili bir şikayetlik konu oluyor. Valilik muhakkik tayin ediyor ön incelemeci olarak. Ön incelemeci bir şahısla görevlendiriliyor. O şahıs belediyeye getiriliyor. Orada pazarlıklar yapılıyor. Ondan sonra hiçbir şey yokmuş gibi raporlar düzenleniyor. Düzenlendikten sonra o şahıs belediyede işe alınıyor hala damadı ve kızı işte. Yanlış hatırlamıyorsam Hüseyin Özer’di. Bununla ilgili olarak bir Anıtlar Kurulu Başkanı var. Anıtlar Kurulu Müdürüyken şu an Efeler Belediyesi’ne ait nikah salonu var. O zaman mal paylaşımı komisyonu Büyükşehire vermiş o dönem içinde. Büyükşehir değilken orayı yıkıyorlar. O bina Anıtlar Kurulundan tescilli bir binaydı. Arka taraftan da ki tane kapı açıyorlar. Ben açtıkları bu kapıyı fotoğrafladım ve haber yaptım Anıtlar Kurulu’ndan tescilli binaya izinsiz inşaat diye. Anıtlar Kurulu Müdürü şimdi Büyükşehirde Daire Başkanı oldu” dedi.

“RANT OLUNCA HEMEN BİRLEŞİYORLAR”

Töz, “Siz duydunuz mu hiç MHP İl Başkanı’ndan ve AK Partili yetkililerin tarafından Özlem Çerçioğlu’na yönelik bir eleştiri? Ben şahsına eleştiri demiyorum, idare şekline eleştiri diyorum. İstanbul İl Başkanı AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı eleştirmiyor mu? İzmir AK Parti İl Başkanı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmiyor mu? Özlem Çerçioğlu’nun ailesine ait bir arazinin imar notunun değiştirilmesi ile ilgili bir girişimde bulunuyor zamanında Çerçioğlu ailesi. Bunu öncelikle İzmir’den yapmayı planlıyor. O zaman İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu bunu gündeme almıyor yapmıyor. Hatta bu ismini öğrenemedim bir bilgi olarak geldi teyit de ettirmedim. İzmir’de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Çerçioğlu ailesine ait bu arazinin imar notunun değiştirilmesi ile ilgili bir sakınca olmadığını, olumlu görüş bildiren bir yazı yazan memurun da daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı yapıldığını ve emekli olup gittiği noktasında bir bilgi geldi. Kocaoğlu bunu mecliste gündeme almayınca bu iş yatıyor. Bu sefer ne yapmaları lazım? Belediyeden olursa Bakanlık itiraz ederse ya da İl Müdürlüğü itiraz ederse ya da oradan herhangi bir Belediye Meclis üyesi bu konuya itiraz ederse iptal edilme ihtimali var. Bu olmasın diye Bakanlıktan çözmeye çalışıyorlar. Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan ve AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim bu noktada Nysa Otel’de buluşuyorlar ve bu konu konuşuluyor. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un Aydın ziyareti esnasında Bekir Kuvvet Erim tarafından buranın imar notunun değişikliği isteği bizzat Sayın Bakana iletiliyor. Orası okul alanı şimdi de ticari alana çevriliyor. Yani otopark yapılacak bir de şimdi Konak Belediyesi’nden çıktı bu karar ve sınırsız kat izniyle çıktı. 3 hafta önce de Sayın Özlem Çerçioğlu Konak Belediye Başkanı’nı ziyaret etti. Ondan sonra bu imar konusu çıktı. Yani demek ki rant olunca siyasi parti falan önemli değil. Rant olunca hemen birleşiyorlar. Şimdi ben soruyorum o Milletvekiline, siz milletin vekili misiniz, Çerçioğlu’nun iş takipçisi misiniz?” İfadesini kullandı. 

İzlenme: 2023
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar