“Sessiz Çığlık” Eyleminde Papa Protesto Edildi

“Sessiz Çığlık” Eyleminde Papa Protesto Edildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen “Sesiz Çığlık” eyleminde Papanın, Ermeni soykırımı ifadesi kullanması protesto edildi.Aralarında Marmaris’te NATO’ya bağlı Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda kurmay...

Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen “Sesiz Çığlık” eyleminde Papanın, Ermeni soykırımı ifadesi kullanması protesto edildi.

Aralarında Marmaris’te NATO’ya bağlı Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda kurmay başkanlığı görevini yürütürken Balyoz Davası’ndan tutuklanarak cezaevine götürülen Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Sarı’nın da bulunduğu yaklaşık 20 emekli asker, “Sesiz Çığlık” eyleminin 134’üncü kez gerçekleştirmek için Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Vardiya Bizde Platformu Marmaris Temsilcisi emekli Deniz Subay Ali İhsan Kadayıfçı, grup adına yapılan basın açıklamasında 133’üncü kez yapılan ’Sessiz Çığlık’ eylemine ara vereceklerini açıkladı.

Eylemde, 1915 olayları için "Ermeni soykırımı" ifadesini kullanan Papa,okunan basın açıklaması ile kınandı. Emekli Yüzbaşı Mehmet Toker tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Papa bir din adamı olarak tarihi gelişmeleri ve gerçekleri bilmediği bir konuda haddini aşan açıklama yapmıştır. Ayrıca, konu acıları paylaşmak ise, neden Ermeniler tarafından hunharca katledilen en az 650 bin Müslüman ve Türk’ün acılarını da paylaşmamaktadır. Dönemin politikacılarının ve Ermeni din adamlarının suçlarını gizlemeye ve yalanlarla perdelemeye çalışmak Papa’nın ve Avrupa Parlamentosu’nun görevi arasında mıdır?. Savaş koşullarında yaşanan Ermeni çetelerinin saldırılarından dolayı mecbur kalındığı için yapılan ve en insani çözüm olan tehcir, uluslararası koşullarda günümüzde bile suç kapsamında değildir. Sırf Ermenilerin hayasız kinini tatmin etmek uğruna bir milletin bu şekilde suçlanması ve cezalandırılmaya çalışılması hangi etik ve hukuki kurallara uymaktadır. Hangi din böyle hukuksuzluğa ve ahlaksızlığa cevaz vermektedir. Papanın dini böyle bir din midir? Avrupa Parlamentosu kendi değer yargılarına karşı mı gelmektedir. Papa hazretleri, Amerika 11 Eylül saldırılarının ardından dönemin Amerikan Başkanı Bush’un başlattığı haçlı seferlerine mi katılmaktadır. Hukuka yapılan bu hayasız girişimi nedeniyle papa ve Avrupa parlamentosunu şiddetle kınıyoruz.”

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.