“Seyyar Milletvekili” Uslu,  CHP’li Baydar’a Yanıt Verdi

“Seyyar Milletvekili” Uslu, CHP’li Baydar’a Yanıt Verdi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Aydın Milletvekili Adayı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, kendisine yönelik “Seyyar Milletvekili” sözlerine cevap vermek adına bir basın toplantısı düzenledi.

Efeler Kıbrıs Caddesi’ndeki seçim ofisinde yapılan basın toplantısında, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın kendisine hitaben söylediği, “Seyyar Milletvekili olduğu için doğru rakamları tam bilmiyor, öğrenmek istiyorsa belediyemizi ziyaret etsin” sözlerine karşılık veren Uslu, “ Söz sahibini bağlar ama burada gerçekler ve belgelerle ortaya konmuş bir tespit var. Son bir yılda Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gelen müfettiş sayısı 14’dür. Son bir ayda ön soruşturmayla birlikte 14 kişinin görev yaptığı bilgisi külliyen yalandır. Valilik ve İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre bahsedilen bu rakamlar 0’dır. Bu konuda Sayın Milletvekilinin elinde resmi bir veri varsa onu açıklamaya davet ediyorum” dedi.

“NEDEN SORU ÖNERGESİ VERMEDİ AÇIKLASIN”

Parti olarak kişilerle sorunları olmadığını ve olmayacağını belirten Ak Partili Uslu, “Yanlış bir bilgi verildiği zaman kamuoyunu doğru bilgilendirmek siyasi bir sorumluluktur. Ben bu görevimi yerine getiriyorum şu anda. Şunu da sormak gerekirse, madem Sayın Milletvekilinin bir rahatsızlığı vardı, neden benim hakikatleri açıklamamı bekledi. TBMM’ye bugüne kadar verdiği çok sayıda soru önergesi var. Bunların arasında hukukun bir gereği olarak, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan soruşturmaya yönelik tek bir soru önergesi yok. Bilindiği üzere bu süreç, bakanlık tarafından kendiliğinden değil, suç duyurusunda bulunulduğu zaman Cumhuriyet Savcılıkları kanalı ile işleyen bir süreçtir. Yasal mevzuatların gereği çerçevesinde yapılan bu iş ve eylemler rahatsızlık verici boyuttaysa, kaldı ki verilen rakamların hepsi külliyen yanlış, neden TBMM’ne tek bir soru önergesi vermediğini de Aydın halkına açıklaması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“DAVA AÇIP TAZMİNATIYLA DA LOKMA DAĞITTIRACAĞIM”

AK Parti Aydın 3. Sıra Milletvekili Adayı Zeynep Karahan Uslu, AK Parti Aydın 1. Sıra Milletvekili Adayı Sadık Atay aleyhinde söylediği iddia edilen sözlere cevap vermeyi zul kabul ettiğini belirterek, ‘Hukuki süreci başlattım. Alacağım tazminatla da Aydın halkına lokma dağıtacağım” dedi.

Bazı yayın organlarında, Sadık Atay ile ilgili , ‘’Ankara parti genel merkezinde bizlere sürekli, Sadık Atay Bey'in Aydın'da çok sevildiğinden söz ediliyordu. Fakat ben öyle bir izlenim almadım” dediği şeklinde yer alan haberleri değerlendirdi.

Atay’a yönelik böyle bir ifadesinin olmadığını vurgulayan Uslu, “Bu konu hakkında cevap vermeyi bile zul görüyorum. Burası bir hukuk devleti, haklarımı sonuna kadar arayacağım ve ilgili yayın organına yönelik manevi tazminat davası açıyorum. Avukatımıza talimat verdim. Bu isnadı gerçekleştirenden alacağım tazminatla da Aydın halkına lokma dağıtacağım. Herkesi de paylaşmaya davet ediyorum” diye konuştu.

zeynep-karahan-uslu-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.