Shuaijiao Stili Nazilli’den Yayılıyor

Shuaijiao Stili Nazilli’den Yayılıyor

Türkiye Kuoshu Federasyonu'nun organize ettiği ‘Türkiye Kuoshu-Shuaijiao’ eğitim semineri Avrupa Kuoshu ve Shuaijiao Federasyonu Başkanı Antonio Langiano'nun eğitmenliğinde Nazilli'de düzenlendi.

- Türkiye Kuoshu Federasyonu'nun organize ettiği ‘Türkiye Kuoshu-Shuaijiao’ eğitim semineri Avrupa Kuoshu ve Shuaijiao Federasyonu Başkanı Antonio Langiano'nun eğitmenliğinde Nazilli'de düzenlendi.

Ulusal dövüş sanatı anlamına gelen ve yüzlerce geleneksel dövüş sanatı stilini içerisinde muhafaza ederek, kültürel sanat hazinesi olarak koruma altına alınan Kuoshu’nun, tarihi halklardan günümüze kadar geldiğini belirten Kuoshu Federasyon başkanı İbrahim Sarı; “Shuaijiao, Orta-Asya Türklerine ait bir güreş stilidir ve Çin'in sadece Pekin şehrindeki bir okulda 5 bin öğrencisi mevcuttur. Bugün, bütün dünyada savunma sanatı olarak hızla yayılan bir spordur Shuaijiao. Kuoshu Federasyonu olarak düzenlemiş olduğumuz bu Shuaijiao eğitim semineri, Türkiye'de yeni spor çağının başlangıcı olacaktır” dedi.

Sümer Rekreasyon alanı Rıdvan Dilmen Spor Tesisleri’nde düzenlenen seminerde çok sayıda eğitmen ve öğrenci semineri başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

SHUAİJİAO STİLİ NAZİLLİ’DEN YAYILIYOR

SHUAİJİAO STİLİ NAZİLLİ’DEN YAYILIYOR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.