Sıcaktan Bunalanlar Camide Kestiriyor

Sıcaktan Bunalanlar Camide Kestiriyor

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Aydın’da Ramazan Temmuz sıcağı ile birleşince pek çok kişi öğlen saatlerini uyuyarak ya da gölgede geçirmeye başladı. Aydın’da özellikle şehir merkezindeki...

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Aydın’da Ramazan Temmuz sıcağı ile birleşince pek çok kişi öğlen saatlerini uyuyarak ya da gölgede geçirmeye başladı. Aydın’da özellikle şehir merkezindeki camiler öğlen ile ikindi arasında kestirenlerin de mekanı haline geldi.

Aydın’da öğlen saatlerinde hava sıcaklığı 40 dereceye yaklaşınca sıcaktan bunalanların pek çoğu camilerde ve gölgelerde vakit geçirmeye başladı. Özellikle oruç tutanlar için gölge ve serin mekanlar daha kıymetli olurken, pek çok kişi de manevi havayı daha iyi buldukları için öğlenleri cami avlularında dinlenmeyi tercih ettiklerini belirttiler. Bu yıl havaların serin gittiğini ancak gecelerin kısa gündüzlerin uzun olması dolayısıyla gece alamadıkları uykularını gündüz almaya çalışan pek çok vatandaş uykuya müsait buldukları her an ve alanı değerlendiriyor. Özellikle öğlen ile ikindi arasında insanlar vaktini uyuyarak geçiriyor. Tarihi yapılardan oluşan ve hava sirkülasyonu da hesaplanarak yapılan tarihi camilerin daha serin olduğunu söyleyen vatandaşlar iftara kadar bu şekilde vakit geçirmeyi tercih ediyorlar.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Aydın’da hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar 40 derece civarında seyredeceği hafta sonu ise sıcaklıkların düşeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.