Şifa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Ateş Atandı

Şifa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Ateş Atandı

Kurucu Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan’ın görev süresini tamamlaması ile Şifa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Ateş atandı. Ataması YÖK tarafından onaylanan Prof. Dr. Ateş, görevi Prof. Dr. Erdoğan’dan devraldı.

- Kurucu Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan’ın görev süresini tamamlaması ile Şifa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Ateş atandı. Ataması YÖK tarafından onaylanan Prof. Dr. Ateş, görevi Prof. Dr. Erdoğan’dan devraldı.

Türkiye’nin ilk sağlık temalı üniversitesi olarak 2010 yılında kurulan Şifa Üniversitesi’nde ilk rektörlük devir teslim heyecanı yaşandı. Kurulduğu yıldan itibaren her yıl tüm fakülte ve bölümlerde Türkiye birinci veya ikinciliğini elde ederek dikkatleri üzerine çeken Şifa Üniversitesi’nde; 4 yıllık görev süresini tamamlayan Kurucu Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, düzenlenen törenle görevi yeni Rektör Prof. Dr. Mehmet Ateş’e devretti.

Şifa Üniversitesi öğretim üyeleri ile çalışanlarının katıldığı tören, TÜTAV Temsilcisi ve Mütevelli Heyet Üyesi Alaattin Şahin’in açılış konuşması ile başladı. Özgeçmişlerinin okunmasından sonra ise Prof. Dr. Yusuf Erdoğan rektörlük cübbesini, Prof. Dr. Mehmet Ateş’e giydirdi ve yeni görevinde başarılar diledi.

Yeni dönemde Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak görevine devam edecek olan Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, “Hayatımızın her basamağında, önümüzdeki güzel insanlarla bir araya geldiğimizde, bize çizilen yollar vardı. O yollar, o çizgilerle buraya kadar gelindi. Rektörlüğün son basamağında artık emekli olacağımızı düşünürken; bize mütevelli heyet başkanlığı görevi tevdi edildi. Şifa ailesi içerisinde daha çok güzel günlerimizin olacağını düşünüyorum. Üniversite olarak da güzel yerlere geleceğiz. Belki Türkiye’nin dışında, dünyaya açılacağız. 4 yıldır büyük bir onurla giydiğim güzel bir cübbem vardı, onu büyük bir mutlulukla Sayın Rektörümüze giydirdim. Yolu açık olsun” diye konuştu.

“BU AĞIR YÜKÜ BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ”

Prof. Dr. Erdoğan’a Şifa Üniversitesi’ne katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunan Prof. Dr. Ateş, Rektörlük görevinin, yeni Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yusuf Erdoğan tarafından yazılmış çok özel bir mektupla kendisine tevdi edildiğini belirterek, bu mektubun bir bölümünü salondakilerle paylaştı. Prof. Dr. Ateş, “Yusuf hocamızın, üniversitemizin kuruluşundan beri hep bir ağabey olarak, hep bir iyi bilen, doğru bilen olarak, bizlere kılavuz olması, her birimizin gerçekten işini çok kolaylaştırdı” diyerek, kendisine teşekkür etti.

Üstüne giydiği rektörlük cübbesinin ağır bir sorumluluğa işaret ettiğini anlatan Prof. Dr. Ateş, “Bu cübbe ile birlikte üstüme tonlarca yük almış gibi hissediyorum. Ama bu yükü sayın dekanlarım, sayın hocalarım ve saygı değer Mütevelli Heyeti Başkanımızın desteği ile taşıyacağımıza inanıyorum. Bu cübbeyi sadece ben giymiyorum, benden başlayarak rektör yardımcılarımız, öğretim üyelerimiz, akademisyenlerimizle, bütün hocalarımla beraber giymiş kabul ediyorum. Ancak bu yükü beraber alırsak rahat etmiş olacağım. Hep beraber en güzel şekilde çalışacağız. Bu görev benim için bir şereftir” dedi.

ŞİFA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE PROF. DR. MEHMET ATEŞ ATANDI

ŞİFA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE PROF. DR. MEHMET ATEŞ ATANDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.