Sıfır Faizli Kredi Esnaf Ve Sanatkara Can Suyu Oldu

Sıfır Faizli Kredi Esnaf Ve Sanatkara Can Suyu Oldu

Hükümet tarafından esnafların desteklenmesi amacı ile hayata geçirilen ve üst limiti 30 bin lira olan faizsiz krediler esnaf ve sanatkarlardan yoğun ilgi gördü. 2016 yılının ilk 40 gününde geçen yıl 1...

Hükümet tarafından esnafların desteklenmesi amacı ile hayata geçirilen ve üst limiti 30 bin lira olan faizsiz krediler esnaf ve sanatkarlardan yoğun ilgi gördü. 2016 yılının ilk 40 gününde geçen yıl 12 ayda kullanılan kredi miktarı kadar kredi kullanılırken, Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, hükümete esnaf ve sanatkara verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

“HİÇBİR AD ALTINDA KESİNTİ YAPILMIYOR”

Esnaf Kefalet kooperatifleri aracılığı ile kullandırılan sıfır faizli 30 bin TL limitli kullandırılan kredilerin büyük ilgi gördüğünü kooperatif olarak esnaf ve sanatkarın taleplerini en kısa sürede karşılamak amacıyla geceleri de çalışmaya başladıklarını kaydeden Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç,yeni düzenleme ile esnaf ve sanatkardan hiçbir ad altında kesinti yapılmadığını söyledi. Başkan Özmeriç, “Esnaf ve sanatkarımıza can suyu niteliğinde verilen faizsiz kredide 10 Şubat tarihi itibariyle bir yenilik daha yapıldı. Esnaf ve sanatkarımız 30 bin lira krediyi 5 yıl vade ile hiçbir ad altında kesinti yapılmadan kullanıp aynı miktarda geri ödeyecek. 15 yıllık başkanlığım süresinde esnaf ve sanatkara böyle bir fırsat sunulmamıştı. Bu nedenle hükümete teşekkür ediyoruz, şartları tutan esnafımızın da bu imkandan faydalanmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

“YETKİLİLERDEN YAŞANAN AKSAKLIĞIN GİDERİLMESİ İÇİN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Talepler başladıktan sonra küçük esnaf ve sanatkarın sıfır faizli krediye yoğun ilgi gösterdiğini ve kooperatif olarak ortakların bu imkandan en kısa sürede faydalanması için mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını kaydeden Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, “Biz taleplere ait işlemleri hazırlayıp bankaya iletiyoruz. Ancak yoğun talep nedeniyle kredinin kullandırılması anlamında esnaf ve sanatkar zaman kaybetmeye başladı. Şu an itibariyle 4 milyon TL kredi kullandırmış olmamıza rağmen bekleyen kredi miktarı, yani müracaatı yapılıp banka tarafından verilmesi beklenen 8 milyon TL var. Kooperatif ve bankanın kooperatif departmanın iş yükü bir anda 10 kat artmış durumda. Teknik olarak bu aksaklığın giderilmesi ve kredilerin zamanında verilmesi için yetkililerin çare üretmesini bekliyoruz. İş yükünün artmasından kaynaklı yaşanan aksaklık nedeniyle bugün kredi talep eden esnaf ve sanatkarımıza krediyi ne zaman kullanabileceğini söyleyemiyoruz. Normal şartlarda 1 hafta içerisinde kullandırdığımız kredi bu gidişle 3 ayda kullandırmakta zorluk çekeceğiz. Bu nedenle yetkililerden bu sorunun çözümü konusunda da destek bekliyoruz” dedi.

Özmeriç ayrıca 2015 yılı boyunca kullanılan kredi miktarının yaklaşık yüzde 100’ünün hükümet tarafından esnaf ve sanatkara desteklemek amacıyla hayata geçirdiği 0 faizli kredi ile birlikte yılın ilk 40 gününde kullanıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.