Şimdi Aydın İçin Hizmet Zamanı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun mazbatasını alıp, koltuğa oturması ile birlikte Aydın’da yeni bir dönem de başlamış oldu.

Bu yeni dönemde gözler Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde olacak. Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi sayısı, Büyükşehir Belediye Başkanı ile beraber 81 olacak. Yasa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanını il sınırları olarak belirlediği için Aydın’ın 17 ilçesi de Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP 38, AK Parti 23, MHP 19, DSP 1 üye ile temsil edilecek.

Elbette zor bir dönem..

Başkanın da üyelerin de yorulacakları kesin.

81 üyeden oluşan yeni meclisin nasıl çalışacağı merak konusu.

Buharkent’ten Didim’e kadar her ilçeden gelecek olan meclis üyelerinin uyumu, konulara yaklaşımı da önemli.

Sandık demokrasinin gereğidir. Ancak sandıktan çıkmış olmak, halkın iradesini arkasına almak siyasileri şaşırtmamalı. Aksine halkın iradesiyle gelmiş olmanın sorumluluğu ve bilinciyle halka hizmet için yollar aranmalı…

Farklı partileri temsil eden meclis üyeleri halkın oyuyla seçildiklerini unutmamalıdır… Ve tabii en büyük sorumluluğun, vatandaşa verilen sözler olduğu akıllardan çıkarılmamalı, hizmetin önünde engel olunmamalıdır.

EL ELE VERİN

5 yıl çok uzun gibi gelse de göz açıp kapayıncaya kadar geçiverir. Sonra bir de bakılır ki hizmet yerine kavgalarla geçirmişiz, koca bir dönemi…

Bunu neden söylüyorum, biliyorsunuz…

Hala seçim atmosferinden çıkılmadı. Seçim bitti ve herkes yerini aldı. Ama hala gerginlik beklentisi içinde olanlar var.

Dileriz göreve gelenler gerginliğe prim vermez herkesi kucaklayan bir anlayışla yerlerini alır…

Yoksa bol kavgalı meclislerle, birbirine laf yetiştirmeyle geçecek zaman…

Oysa halk hizmet bekliyor, hizmet istiyor…

Herkes bu beklentiye cevap vermek için hizmet noktasında ortak hareket edebilmeli…

Başkanlık, meclis üyeliği bir meslek değil, seçilerek gelinen bir kamu görevidir…

Bu görevi layığıyla yapmak tüm seçilmişlerin vazifesidir…

Bunun için gelin hizmette, yatırımda siyaset yapmadan insan odaklı, kamu yararı çerçevesinde kaliteli ve hızlı hizmet için el ele verin…

El ele verin ki, mecliste gerilim bekleyenlerin hayali boşa çıksın… Bakın Başkan Çerçioğlu, artık seçimlerin geride kaldığını söylüyor. “Tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte 5 yıl Aydın halkına hizmet vermek için AK Parti'lisi, MHP'lisi ve CHP'lisiyle hep birlikte çalışacağız. Hepimiz Aydın'da yaşıyoruz. Benim için önemli olan Aydın'a hizmet etmektir” diyerek geçmiş 5 yıllık görev süresinde olduğu gibi büyükşehirde de hiç bir parti ayrımı yapmadan birinci önceliklerinin tüm ilçe belediyeleri ile birlikte hizmet etmek olacağının ilk işaretini veriyor.

Evet, Özlem Çerçioğlu’nun dediği gibi şimdi hizmet zamanı…

Aydın’ın çözüm bekleyen sorunları var. İlk sınavını Pazartesi günü verecek olan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin çok yoğun bir gündemi olacak.

Belediye başkanı, meclisiyle, bürokratı, işçisiyle, herkesin hizmete odaklandığı bir dönem diliyorum…

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.