Sincan Beldiyesinin kültür gezileri devam ediyor

Sincan Beldiyesinin kültür gezileri devam ediyor

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kültür gezilerinin önemine değinerek, “Bizler kültürümüze, dinimize ve tarihimize yabancılaştığımız zaman insani şahsiyetimizi de kaybetmiş oluruz. Bu yüzden bu k...

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kültür gezilerinin önemine değinerek, “Bizler kültürümüze, dinimize ve tarihimize yabancılaştığımız zaman insani şahsiyetimizi de kaybetmiş oluruz. Bu yüzden bu kültür gezileri sadece turistik bir seyahat değil tarihimizin anlatılması ve aktarılması için de bir vesiledir” dedi.

Sincan Belediyesi bu yıl da vatandaşları kültür gezileriyle buluşturuyor. Türkiye’nin manevi ve kültürel değerlerini yerinde görme imkanı sunan Sincan Belediyesinin kültür gezileri için kura çekilişi yapılırken 3 bin kişi Bursa ve Çanakkale’ye, bin kişi ise Konya’ya gitmeye hak kazandı. Kurada adı okunan vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.

15 bin 680 kişi başvurdu

Sincan Belediyesinin Kültür Gezileri için vatandaşların 1-15 Mart tarihleri arasında başvuruda bulunduğu belirtilerek, gezilerden faydalanacak isimlerin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın talimatıyla, kura ile belirlendiği ifade edildi. Noter huzurunda yapılan kura çekilişiyle 15 bin 680 başvuru arasından belirlenen 4 bin ismin kültür gezilerine katılmaya hak kazandığı, gezi sonuçlarının Sincan Belediyesinin www.sincan.bel.tr uzantılı internet adresinden de duyurulduğu hatırlatıldı.

İlk kafile 1 Nisan’da yola çıkıyor

Sincan Belediyesince Bursa, Çanakkale ve Konya’ya düzenlediği gezilerin vatandaşların tarihi ve kültürel zenginlikleri yerinde görerek tanımasına yardımcı olduğu, rehberler eşliğinde ücretsiz gerçekleşecek ilk tur kültür gezisi 1 Nisan’da Çanakkale ile başlayacak. Ayrıca okul başarısını takdir alarak belgeleyen 3 bin öğrenciyi de Çanakkale gezisiyle buluşturacak olan belediye, böylece kültür gezileri kapsamında 7 bin vatandaşa hizmet vermiş olacak.

Vatandaşlar Bursa ve Çanakkale gezisi programı kapsamında ilk gün Orhangazi, Osmangazi Türbeleri, Tophane ve Bursa Ulu Camii’yi ziyaret edecekler, Çanakkale Küçükkuyu’da konakladıktan sonra ertesi gün Gelibolu’ya hareket edecek. Burada da Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Aynalı Çarşı ve Conkbayırı’nda tarih solunacak.

İlk turu 7 Nisan’da gerçekleşecek günü birlik Konya gezi programı kapsamında ise Mevlana Müzesi, Üçler mezarlığı, Sultan Selim Camii, Karatay Müzesi, Alaeddin Camii ile Şems-i Tebrizi Camii ziyaret edilecek. Rehberlerin eşlik edeceği turlarda vatandaşlara detaylı bilgilerinin anlatıldığı broşürler de dağıtılacak.

"Kültürün aktarılmasına bir vesile"

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna kültür gezilerinin önemine dikkat çekerek, bugüne kadar 50 binin üzerinde vatandaşın kültür gezileriyle buluştuğunu belirtti. Kültür gezilerinin dürüst, şeffaf ve adil olarak organize edildiğini vurgulayan Tuna, gezi programlarında belirlenen yerlerin tarihi ve kültürel değerlerle dolu olduğuna işaret etti. “Şahsiyet tarih, kültür ve dinimizden alınan sermayelerden oluşur” diyen Tuna, şöyle devam etti:

“Bu sosyal kişiliğin özetidir. Bizler kültürümüze, dinimize ve tarihimize yabancılaştığımız zaman insani şahsiyetimizi de kaybetmiş oluruz. Bu yüzden bu kültür gezileri sadece turistik bir seyahat değil tarihimizin anlatılması ve aktarılması için de bir vesiledir.”

Bu sene 8’incisi düzenlen organizasyondan vatandaşların memnun kaldığını ifade eden Tuna, "Vatandaşlarımız bu sene de kültür gezilerimize oldukça yoğun ilgi gösterdi. Halkımızdan gelen bu ilgi ve memnuniyet bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. İnşallah imkânımız ölçüsünde Kültür Gezilerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.