Şirketlerin dijital dönüşümü hızlanıyor

Şirketlerin dijital dönüşümü hızlanıyor

Dell ve Bulutistan ortaklığı Türkiye’deki işletmelerin dijital dönüşümüne hız kazandırarak rekabet gücünü artırarak, onlara maliyet tasarrufu yapma fırsatı sunmaya odaklanıyor.Türkiye’nin Bulutu - Bul...

Dell ve Bulutistan ortaklığı Türkiye’deki işletmelerin dijital dönüşümüne hız kazandırarak rekabet gücünü artırarak, onlara maliyet tasarrufu yapma fırsatı sunmaya odaklanıyor.

Türkiye’nin Bulutu - Bulutistan ve Dell Technologies, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bilgilendirme etkinliğinde; Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin teknoloji yöneticilerine, işletmelerinin Dijital Dönüşüm yolculuğunda teknoloji kullanımının önemini ve onlara bu konuda verebilecekleri destekleri aktardılar.

Özellikle veri depolama, sunucu ve verinin korunmasına yönelik Dell Technologies çözümleri ve iş ortağı Bulutistan ile birlikte neler yapılabileceğine dair sunumların aktarıldığı etkinlikte, bilişim sektöründe yaşanan hızlı dönüşümün ortaya çıkardığı ihtiyaçlar ve ekosistemin geleceği konuşuldu.

Bulutistan Genel Müdürü Begim Başlıgil yaptığı sunumda, dünyada ve Türkiye’de Dijital Dönüşüm yolculuğundan, işletmelerin satış, pazarlama, operasyon ve satın alma gibi süreçlerinde yaşanan değişimden ve teknoloji ile işletmelerin nasıl büyüdüğünden söz etti.

Bulutistan’ın maliyetleri nasıl daha verimli yönettiğini dinleyicilere örnekler üzerinden aktaran Başlıgil, “Bulutistan olarak 2018 yılında müşteri sayımızı 4 katına, aylık tekrarlanan gelir modelimizi ise 7 katına çıkardık. Bu büyümenin arkasında, müşterilerimize kullandıkları kadar ödedikleri, Dell EMC altyapısı sayesinde performansı yüksek bir altyapıyı onların bütçeleri ile uyumlu olarak sunmamız yer alıyor. Ayrıca acil kapasite ihtiyaçlarını en kısa zamanda müşterilerimize sağlayıp, projelerinin çok hızlı hayata geçmelerini sağlıyoruz. Türkiye’nin en büyük işletmeleri, son 4 yıldır Bulutistan ile çalışmayı tercih ediyor. Bunda her bir müşterimizi stratejik iş ortağı olarak görmemizin büyük etkisi bulunuyor. Ayrıca Dell EMC sayesinde kullandığımız sistemlerin ölçeklenebilir yüksek performansı, süreçleri esnek hale getirerek hem bizi hem de müşterilerimizi daha ileri taşıyor” diye konuştu.

Dell EMC Satış Direktörü Tarık Yenipazar ise sunumunda, şirket olarak dünya çapında Bulut Hizmet Sağlayıcılarını (CSP - Cloud Service Provider) desteklediklerini dile getirdi. Yenipazar konuyla ilgili olarak, "Türkiye’deki bulut hizmet sağlayıcıları ile birlikte rekabetçi çözümler üretiyoruz. Dell EMC, global veri merkezleri kurup halihazırda bu hizmetleri sunan iş ortaklarına rakip olmak yerine, iş ortaklarını destekleyen bir strateji ile bulutta yer alıyor. Bu strateji sayesinde iş ortaklarımızı koruyup destekleyerek hem üretici hem bulut hizmet sağlayıcısı olan rakiplerimizden farklılaşıyoruz" diye konuştu.

Dell altyapısı ile hizmet veren Equinix’in Türkiye’deki ilk iş ortağı olan Bulutistan’da sanal sunucuların güvenliği ve yedekleme süreçleri Bulutistan’ın Profesyonel Hizmetler Ekibi tarafından sağlanıyor. Platformun yüksek bant genişliği ve performans sunan yapısı, Avrupa’daki entegre Equinix veri merkezlerinden hizmet veren küresel bulutlarla birleşerek, hibrit projelerin başarıyla hayata geçirilmesine olanak tanıyor.

İhtiyaca göre tasarlanan ortam, ‘kullandığın kadar öde’ hizmet modeli

Sunulan hizmetin önemli faydalarının başında, aylık maliyetlerin Türk Lirası üzerinden belirlenmesiyle sağlanan rekabet avantajı geliyor. Zengin sektörel tecrübeye sahip uzman ekibin danışmanlığında, her işletme için en etkili yol haritası tasarlanıyor. "Kullandığın kadar öde" modeliyle sunulan hizmet, işletmelerin platformu ihtiyaç duydukları kadar kullanmalarını ve maliyet tasarrufu elde etmelerini kolaylaştırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.