Siyasi kulislerden yansıyanlar

Kış bastırdı. Her taraf kar, yollar kapalı. Ankara- Afyon, Ankara -Antalya yolunda kar ve tipiden araçlar yolda mahzur kaldı. Ankara’ya gidenler de yolda kaldı. Ne güzel seyahat ettiğimiz bu yollarda “şu aksiliğe bak! Ankara’daki bütün randevularımı kaçırdım. Bakanlıklarda bir sürü işim vardı, yattı bizim işler” diye dertlenenler, çaresiz bekleyişi süren yolcular… Yaşlı yolcuların öksürük sesleri ve soğuktan titreyen üşümüş çocuklar… “hava iklim koşulları şu kar kış plan ve programımızı allak bullak etti” diye yakınmalar…

Yol öyle kapanmış ki ne ileriye gidebiliyorsun, ne de geriye. ne kadar çok araçla konvoy oluştursak da, bütün yolcuları yollara döksek de, biz insanoğlu doğanın çetin şartları karşısında ne kadar aciz kaldığımızı şahit oluyoruz ama Aydınlılar Ankara’dan gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Malum yerel seçimlerle ilgili siyasi partilerin aday belirleme telaşları var. CHP-İYİ Parti ittifakı Özlem Çerçioğlu’nu Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlerken, AK Parti-MHP cephesinde henüz aday açıklanmadı. Bu gecikmeli durum gerilim ve heyecana neden oluyor. Adaylık beklentisi içinde olanların kalp ritimleri küt küt atıyor.

CHP, Büyükşehir adayının yanı sıra ilçelerden pek çoğunun adayını açıkladı. CHP, Çerçioğlu’nun isteğiyle Efeler, Kuşadası ve Söke’de mevcut başkanları yeniden aday yapmazken, ortada dolaşan kasetine, belediyeyi düşürdüğü icralık duruma rağmen Didim belediye başkanını aday yapması şok etkisi yarattı. Bütün bunlar adaylar konusunda taşların tam oturmadığı, CHP örgütlerinin bile içine sindiremediği gözlemleniyor. Hak, hukuk, adalet, ehliyet, liyakat, hizmet, vefa insani değerler bir tarafa, Çerçioğlu’nun isteğiyle şekillenen bir aday listesi nedeniyle parti içten içe kaynıyor.

CHP’nin Buharkent, Kuyucak, Nazilli, Köşk ve İncirliova ilçelerinde adayını açıklamaması yüzünden bu ilçelerin İYİ Parti’ye bıraktığı tahmin ediliyor. Resmi bir açıklama olmamasına rağmen bu tablo hem CHP’lileri hem de İYİ Partilileri rahatsız ediyor. CHP’liler Nazilli’nin İYİ Parti’ye, İYİ Partililer ise Efeler’in CHP’ye bırakılmasını istemiyor. İki parti arasındaki Efeler ve Nazilli çekişmesi ilerleyen zamanda iki parti arasında git gide derinleşecek bir krize neden olabilir.

Gelelim AK Parti-MHP ittifakına..

Yukarıda belirttiğim gibi henüz Büyükşehir adayı açıklanmadı. Ancak AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın AK Parti-MHP ittifakı adayı olması kesin gözle bakılırken, ilçe paylaşımının nasıl olacağı konusunda net bir bilgi yok. MHP kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre Buharkent, Kuyucak, Bozdoğan, Yenipazar, Sultanhisar, Köşk, Çine, Koçarlı, Kuşadası ve Didim olmak üzere 10 ilçe AK Parti’ye, Nazilli, Karacasu, Efeler, Karpuzlu, İncirliova, Germencik ve Söke’den oluşan 7 ilçe MHP’ye bırakılacak. AK Partililer ise Efeler ve Söke’nin de kendilerine bırakılacağını düşünüyor ama her ne olursa olsun kriz beklenmiyor. Her iki parti de Büyükşehir ile ilçe belediyelerini kazanmak istiyor.

Neticede...

Aydın halkı geçtiğimiz 5 yıl gibi önümüzdeki 5 yılı boşa harcamak istemiyor. Yetersiz, beceriksiz, ehliyet ve liyakatten uzak bir yönetim istemiyor. Kartondan kule başkan istemiyor.

Pekâlâ, halk ne istiyor?

Hizmet istiyor, hizmet…

Bu yüzden Ankara’dan müjdeli haber bekliyor.

Parti kulislerinden aktaracaklarım şimdilik bu kadar.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.