Siyasilerin esin kaynağı

Centilmenlik dışı davranışların, hile veya etik dışı kazançlarla elde edilen zaferlerin yalnızca hırsla atılan adımların, düşünmeden gerçekleştirilen hareketlerin, tembellik ve ihmalkârlığın başarıya gölge düşüreceğini bilmeliyiz. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim” sözünden ders çıkarmalıyız.

Günümüzde en çok eksikliği hissedilen bu söylemden ders çıkarması gereken günümüz siyasetçileri etik değerlere sadık kalmaları ülkenin bekası ( geleceği ) açısından çok önemlidir. Kazanmak için her yolun mubah sayıldığı bir dönemi ne yazık ki üzülerek görüyor izliyoruz.

Tanrı’nın her türlü güzelliklerle bezediği ülkemizde siyasilerin tüm değerleri yıkıp, yok ederek sevgiden, saygı ve hoşgörüden, nezaketten sürekli uzaklaşarak camiye siyaseti, alanlara kin ve nefreti, ayrıştırıcı söylemleri, provagatif eylemleri acımasızca sonuna kadar kullanmaktan bahis duymamaktadırlar. Yazıktır, günahtır, haramdır. Ülke halkına yapılabilecek en büyük kötülüktür. Rahmetli büyük önder Mustafa Kemal Atatürk sağ olsaydı yukarıdaki söylemini, “Ben siyasetçinin, zeki çevik ve ahlaklı olanını tercih ederim” derdi herhalde.

Bence bu söylem her sokağa her caddeye camiye ülkenin her yerine asılmalıdır. Siyasilerin esin kaynağı kavga, kaos, karmaşa değil; Sevgi, saygı, barış ve centilmenlik olmalıdır. Hiçbir kazanım bu değerlerden daha değerli değildir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.