Soğan Ve Pancardaki Hastalık, Verimi Düşürebilir

Soğan Ve Pancardaki Hastalık, Verimi Düşürebilir

Türkiye’nin önemli tahıl merkezlerinden olan Ankara’nın Polatlı ilçesinde Soğan ve Pancar’da görülen hastalığın, verimi düşürebileceği öğrenildi.Ankara’nın Polatlı ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Türkiye’nin önemli tahıl merkezlerinden olan Ankara’nın Polatlı ilçesinde Soğan ve Pancar’da görülen hastalığın, verimi düşürebileceği öğrenildi.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Polatlı Müdürlüğü yetkilileri ile Polatlı Ziraat Odası’nın birlikteliğinde yapılan araştırmalar neticesinde, soğan ve şeker pancarında bazı hastalıklara rastlanıldığı belirtildi.

Bu sene yaşanan ani hava sıcaklığı ve yağışların bol olmasından dolayı soğan ve pancar verimini etkileyeceğini söyleyen Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, "Şu an da çalışmalarımız devam ediyor. Şunu özellikle belirtmek isterim ki şu ana kadar bizim aldığımız bilgiler bu sıkıntı ülkemiz genelinde yağışların bol olması ve ani hava sıcaklığı nedeniyle tarımda hastalıkların yaşanmasına sebep oldu. Buğday zamanı da pas hastalığı var idi. Polatlı’da en çok ekilen sulu tarım ürünü olan pancar ve soğanda bu yıl ani hava sıcaklığı ve yağışların bol olmasından dolaylı yaşanan sıkıntı verimi düşürecek gibi bir gözlemde bulunduk" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.