Söke Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Büyük Hizmet

Söke Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Büyük Hizmet

Söke’de her geçen yıl öğrenci sayısı artarken Söke Belediyesi gerçekleştirdiği proje ile üniversite öğrencilerine danışma ve kent rehberlik hizmeti veriyor.

- Söke’de her geçen yıl öğrenci sayısı artarken Söke Belediyesi gerçekleştirdiği proje ile üniversite öğrencilerine danışma ve kent rehberlik hizmeti veriyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Söke Şubesi ile birlikte gerçekleştirilen proje kapsamında Söke’ye gelen üniversite öğrencileri santral garajda karşılanacak, servis hizmeti ile okullarına kadar taşınacak. Söke kent bilgi broşürleri dağıtılacak öğrencilerin barınma ve okul kayıtları gibi taleplerinde de yardımcı olunacak.

Konuyla ilgili olarak Söke Belediyesi ve ÇYDD Söke Şubesi arasında bir protokol imzalandı. “Söke Belediyesi Üniversitelileri Kucaklıyor” adlı projenin protokol imza töreninde Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş ile ÇYDD Söke Şube Başkanı Meliha Özkesici bulundu. Proje ile ilgili bilgi veren Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş; “Söke Belediyesi olarak ÇYDD ile birlikte ilçemiz yüksekokul ve fakültesine gelen gençlerimize rehberlik hizmeti verilecek. Öğrencilere barınma başta olmak üzere çeşitli konularda çözüm yolları sunulacak. Üniversitesine 7’den 77’ye katkı sağlayan ve destek veren bir kent olan Söke’ye eğitim almaya gelen gençlerimize sahip çıkacağız. Proje ortağımız Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yönetimine de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

3 ayrı noktada stantların kurularak üniversiteye gelen öğrencilere yardımcı olunacağını belirten Söke ÇYDD Başkanı Meliha Özkesici; “ÇYDD gönüllülerinin görev alacağı stantlarda öğrencilerimize yardımcı olacağız. Geçen yıl ilk kez yaptığımız uygulamada bu hizmeti gören üniversite öğrencileri şaşkınlık yaşarken, oldukça memnun olduklarını ifade etmişlerdi. Bu yılda aynı memnuniyeti alacağımızdan eminim. Bizde Söke Belediye Başkanımız Süleyman Toyran başta olmak üzere tüm belediye yönetimimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çalışmaların kayıt süresince devam edeceği belirtilirken; üniversite öğrencilerini karşılayacak bilgi noktası stantlar santral garaj, fakülte ve meslek yüksekokulu önünde 1 Eylül’den itibaren hizmet verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.