Söke Karina Dalyanı Eski Parlak Günlerine Geri Dönecek

Söke Karina Dalyanı Eski Parlak Günlerine Geri Dönecek

Söke Belediyesi’nin “Karina Dalyanı’nın Üretiminin Arttırılmasına Yönelik Standartların Belirlenmesi” Projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’dan (GEKA) destek alıyor.GEKA’nın 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet D...

Söke Belediyesi’nin “Karina Dalyanı’nın Üretiminin Arttırılmasına Yönelik Standartların Belirlenmesi” Projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’dan (GEKA) destek alıyor.

GEKA’nın 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında değerlendirmesi tamamlanan ve başarılı bulunan proje başvuruları 29 Eylül’de yapılan toplantıda onaylanırken; bu projeler arasında Söke Belediyesi’nin projesi birinci sırada yer aldı. GEKA’dan destek alması onaylanan proje için gelecek davet üzerine Söke Belediyesi yakın zamanda sözleşme imzalayacak.

“KARİNA ESKİ PARLAK GÜNLERİNE DÖNECEK”

Söke Belediyesi’nin Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü ile birlikte yaptığı çalışmalar kapsamında Karina Dalyanı; yeniden balıkçılığın canlandığı, doğal yapısının gelecek nesillere taşınacağı bir hale getirilecek. Bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak proje ile Karina Dalyanı, eski parlak günlerine yeniden dönecek.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın, Ticaret Odası Başkanlığı döneminde üzerinde çalışma yaptığı ve her fırsatta çok önemsediğini dile getirdiği Karina Dalyanı Projesi için büyük adım atıldı. 2014 yılı içinde Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü’nden Prof. Dr. Osman Özden, Prof. Dr. Kürşat Fırat ve Prof. Dr. Şahin Saka’nın yer aldığı fizibilite çalışmaları yapılmıştı. Yapılan çalışmalardan ortaya çıkan raporla GEKA’ya “Karina Dalyanı’nın Üretiminin Arttırılmasına Yönelik Standartların Belirlenmesi” başvurusunda bulunuldu. GEKA tarafından başarılı bulunan proje, 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklenecek projeler arasında ilk sırayı aldı.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından Karina Dalyanı projesi için kolları sıvayacak Söke Belediyesi ve üniversite ekibi 12 ay boyunca 25 adet istasyondan su numuneleri alarak, akredite bir laboratuvarda analiz ettirecek. Karina Dalyanında balık üretiminin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

Proje çalışmaları ile yakından ilgilenen Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Siviroğlu; “Bundan 10 yıl önceki verilerle, bugün elde edilen verilere bakıldığında Karina Dalyanı’nda doğanın etkilerini görüyoruz. Dalyanın geleceğinin kurtarılmasının ne kadar önemli olduğunu bu veriler ortaya koymaktadır” dedi.

“KARİNA SÖKE VE BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ”

Karina Dalyanı’nın doğal yapışının korunması ve Söke’ye sağlayacağı ekonomik katkı açısından çok önemli olduğu belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Karina ülkemize ne kadar cömert davrandığının kanıtlarından biri. Biz Karina Dalyanı’nda balıkçılığın eski parlak günlerine dönmesini, doğanın korunmasını amaçlıyoruz. Bu amaçla başlattığımız çalışmalarda GEKA’dan destek alacak olmamız bizleri oldukça memnun etmiştir. Hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.