Söke OSB’de 2018 interaktif planlama ve yatırım yılı olacak

Söke OSB’de 2018 interaktif planlama ve yatırım yılı olacak

Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bilgilendirme toplantıları siyasi parti, STK ve basın temsilcilerinin katıldığı toplantı ile devam etti.Gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara Söke OSB’nin bugüne...

Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bilgilendirme toplantıları siyasi parti, STK ve basın temsilcilerinin katıldığı toplantı ile devam etti.

Gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara Söke OSB’nin bugüne kadar yapılan çalışmalarının yanı sıra 2018 yılı için planlanan çalışma programı da aktarıldı. Bilgilendirmenin yanı sıra katılımcıların görüş ve önerileri de alındı.

Gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu yaptı. Kuruluşu 1996 yılında yapılan Söke OSB’nin 22 yıllık, Türkiye’nin 40. OSB’si olduğunu belirten Kurtbeyoğlu; “Söke’ye 2015 yılından atandığımda bana en çok sorulan dört konudan biri OSB idi. O dönemde 800 mt’lik yol sıkıntısı vardı. 2015 yılında OSB’nin sınırları içinde mısır ve pamuk ekimi, hayvancılık yapılıyordu. 2016 yılı Nisan ayında göreve geldiğimizden bu yana ilk olarak Söke OSB’de mali ve idari disiplinin yanında OSB içinde başka faaliyetlerin yapılmasını önlemeyi sağladık. Kamulaştırma çalışmaları ve imar planları tamamlandı. Yatırımcılara, yatırımlarına başlaması yönünde baskı yapmaya başladık. 20-21 yıl önce yapılması gereken altyapı çalışmalarını yapmak üzere 2017 yılında harekete geçtik. 2017 yılını altyapı yılı olarak ilan ettik. Elektrik ve doğalgaz dışında altyapı çalışmalarının yüzde 90’a yakın kısmında başarı kaydettik. Bugün altyapının önemli bir kısmını bitirmiş durumdayız. Artık daha çok ileri boyutta Söke OSB’nin geleceğini kurmakla meşgulüz. Söke OSB yönetimi olarak itirazları alarak, önerileri değerlendirerek ortak akıl olarak yönetmek istiyoruz. Biz bu makamların tapulusu değiliz. Benim tek derdim Söke ve başında olduğumuz OSB’nin ileri gitmesi. Kaymakam olarak en temel vazifemiz insanları mutlu kılmak. İnsanlarımızın can ve mal emniyeti. Sağlıklı yaşamaları ve eğitim. Bunlar olmadan üretim yapamazsınız. Üretimin yanında sağlıklı bir çevre de yaratmak durumundayız. Söke OSB olarak açık, net ve şeffafız. Bugüne kadar bize sorulanlara cevap verdik, cevap vermeye de açığız” dedi.

Kaymakam Kurtbeyoğlu’nun konuşmasının ardından Söke OSB Danışmanı Soner Esinbay faaliyetlerle ilgili sunum yaptı. Esinbay 2018 yılı çalışma planı ile ilgili bilgiler verirken, 2018 yılının interaktif planlama ve yatırım yılı olacağını söyledi. 2018 yılında devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanacağı ifade edilirken; Söke OSB içinde sosyal donatı alanları gibi geleceğe yönelik yatırım planlarının da yapılacağı belirtildi.

“Söke OSB Yönetimi Olarak Ortadayız”

Yapılan sunum ve bilgilendirmenin ardından katılımcılara da söz hakkı verilirken, görüş ve öneriler alındı. Sanayileşmenin getireceği iddia edilen çevresel etkiler tartışmaların temel maddesi oldu. Söke OSB Yönetim Kurulu başkanı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke OSB Yönetimi olarak tartışmaların tam ortasında olduklarının altını çizdi. Kurtbeyoğlu; “Söke OSB yönetimi tam orta yerde. İstihdam merkezli bakmıyoruz. Tepkilerin yoğunlaşması, bir karşı duruş karşısında Söke OSB yönetimi fabrikalara dur da diyebiliriz. Ancak değerlendirmelerin sağlıklı yapılması gerekiyor. Söke olarak tarımsal bir toplum yani geleneksel yapıyla devam mı edeceğiz. Yoksa Söke olarak sanayi, bilgi ve teknoloji kenti mi olacağız bunun kararını vermeliyiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.