Söke Ticaret Borsası 50. Yaşını Kutluyor

Söke Ticaret Borsası 50. Yaşını Kutluyor

1966 yılında kurulan Söke Ticaret Borsası 50. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen organizasyonda yenilenen pamuk analiz laboratuvarının açılış töreni de gerçekle...

1966 yılında kurulan Söke Ticaret Borsası 50. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen organizasyonda yenilenen pamuk analiz laboratuvarının açılış töreni de gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen kuruluş yıldönümü ve laboratuvar açılış törenine Söke ilçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Ak Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, MHP İlçe Başkanı Turgay Avcı, çeşitli kuruluş ve odaların başkan ve temsilcileri ile davetliler katıldı.

Tören Söke Ticaret Borsası Genel Sekreteri Yalçın Ateş’in borsa tarihçesini anlatan sunumu ile başladı. Ardından açılış konuşmasını Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal yaptı. “Ne mutlu ki 1966 yılında koyulan vizyon gerçekleşmiş” diyerek sözlerine başlayan Günal, birçok ilde dahi borsa açılma yetkisi verilmezken Söke’de 50 yıl önce borsanın kurulduğunu söyledi. Söke Ticaret Borsası’nın kuruluşundan bugüne gelmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal; “Geçen yıl işlem hacmimiz 1 milyar TL’ye dayandı. Türkiye’de 113 borsa arasında 53. Sıradayız. Birçok il borsasının üzerinde işlem hacmimiz var. Geçmişten bugüne hizmet kalitesi ve üye memnuniyetine önem verildi. ISO 9001 kalite belgesine ilk başvurumuzda kabul edilmemiz bunun göstergesidir” dedi. Söke Ticaret Borsası’nın kurulduğu günden bu yana yatırım ve sosyal sorumluluk projelerinden kaçmadığını belirten Salih Deniz Günal; “Bu türlü çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek” dedi.

Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu borsayı 50. Kuruluş yıldönümü nedeniyle kutladı. Yıllarca oda başkanlığı yapmış bir kişi olarak odaların yetki ve sorumluluklarını iyi bildiğini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Söke’de yıllar öncesinden iyi bir dayanışma ve birliktelik yakaladık. Söke Ticaret Borsamız da bu birliktelik ve amiral gemisinin en önemli parçalarından biri oldu. Güzel hizmetlere imza atıldı. Söke olarak şansımız çok büyük. Söke yakın zamanda geçmişte olduğu adı daha çok anılan ve duyulan bir kent olacak. Söke Ticaret Borsamızın 50. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Türkiye’de pamuk ambarı olarak Çukurova bilinse de kaliteye bakıldığında dünyanın en kaliteli pamuğunu üreten Söke’nin pamuğun başkenti olduğunu belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken; “Söke Ticaret Borsamızın faaliyetlerini dinledik. O kadar güzel ve çok çalışmaları var ki ancak bu kadar özetlenebilmiş” dedi. Söke’nin çok şanslı olduğunu belirten Hakan Ülken; “Bizim oda başkanımız, bugün Söke’nin Belediye Başkanı. Bu bizim için bakıldığında çok önemli. Buraları bilen, bu bütçelerle çalışan, yönetim kurulu ve meclis nedir bilen bir Belediye Başkanımız var” dedi. Hakan Ülken Söke Ticaret Borsası’nın 50. Yaşını kutlayarak sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından Söke Ticaret Borsası’nda yönetim kurulu ve meclis başkanlığı yapmış Halil Fırat, Zeki Semerci, Haluk Özbaşlı, Ahmet Tuğrul Başer, Bertan Balçık’a plaketleri verildi. Ayrıca borsanın pamuk analiz laboratuvarının yenilenmesinde katkısı bulunan GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan’a da bir plaket takdim edildi.

Daha sonra pamuk analiz laboratuvarının açılışına geçildi. 2003 yılında kurulan Söke Ticaret Borsası Pamuk Analiz Laboratuvarında bulunan test cihazının ömrünü tamamlamış olmasından dolayı 2015 yılında GEKA’ya başvurulduğu, GEKA’nın yüzde 60 hibe desteği ile yenilendiği belirtildi. Son teknoloji ürünü test cihazı ile yenilen pamuk analiz laboratuvarının yenilenme projesinin toplam bedelinin 767 Bin 164 TL olduğu, GEKA’nın 460 Bin 298 TL hibe destek sağladığı ifade edildi. Laboratuvarın açılış kurdelesi kesilirken, daha sonra katılımcılar pamuk analizinin nasıl yaptığını uygulamalım olarak izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.