Söke Ve Amerika’nın Salinas Kenti Kardeş Oldu

Söke Ve Amerika’nın Salinas Kenti Kardeş Oldu

Aydın’ın Söke ilçesi ve Amerika’nın California eyaletine bağlı Salinas kenti arasındaki kardeş şehir protokolü Amerika’da imzalandı.Salinas Belediye Başkanı Joe Gunter, Salinas ile kardeş şehir olmada...

Aydın’ın Söke ilçesi ve Amerika’nın California eyaletine bağlı Salinas kenti arasındaki kardeş şehir protokolü Amerika’da imzalandı.

Salinas Belediye Başkanı Joe Gunter, Salinas ile kardeş şehir olmada büyük gayretleri olan Salinas Belediye Meclis Üyesi Steve Mcshane, Salinas Şehri Rotary Kulübü Üyesi 2016-17 Guvarnörü Yavuz Atila başta olmak üzere; Salinas Kenti yerel yöneticileri tarafından sıcak karşılanan Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu ve Belediye Meclis Üyesi Haluk Kutlay, Salinas da geniş ve kapsamlı bir gezi programı yaşadı.

Tarımsal alanlarda çilek, marul, orkide ve mantar üretim sahalarını gezen Söke temsilcileri; Salinas Kenti polis ve itfaiye departmanı, hastane, üniversite ve kütüphane gibi alanlarını da gezdi. Salinas da Belediye Meclis toplantısına konuk olan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu ve Belediye Meclis Üyesi Haluk Kutlay; Salinas Ticaret odası yetkilileri ile de bir araya geldikleri toplantıya katıldılar. Kuşadası’nın kardeş şehri Montarey’de düzenlenen Türk Festivali’ne katılan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu ve Belediye Meclis Üyesi Haluk Kutlay açtıkları stantta Söke’yi ve Türk Kültürünü tanıttılar.

Kardeşi şehir protokolünü imzaladıklarını ve Salinas Kenti ile kardeş şehir ilişkilerinin çok ileri düzeye taşınabileceğine inandığını belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu; “Salinas başta tarım kenti olması nedeniyle Söke ile çok benzerlikleri olan bir kent. Bizlere karşı sıcak yaklaşımlarını çok önemsiyoruz. Kardeş şehir ilişkilerinin böylesi karşılıklı ziyaretlerle sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda iki kente de faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.