Söke’de Bir Hafta İçinde İkinci Mülteci Operasyonu

Söke’de Bir Hafta İçinde İkinci Mülteci Operasyonu

Söke’de geçtiğimiz günlerde Büyük Menderesin Ege Denizi ile buluştuğu Kafa Bölgesinde yakalanan 31 Afgan mültecinin ardından, önceki gece 51 mülteci daha umut yolculuğuna çıkmadan yakalandı.

- Söke’de geçtiğimiz günlerde Büyük Menderes Nehri'nin Ege Denizi ile buluştuğu Kafa Bölgesi'nde yakalanan 31 kaçak göçmenin ardından, önceki gece de 51 kaçak daha umut yolculuğuna çıkmadan yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; insan taciri şebeke tarafından yasa dışı yollardan Avrupa’ya götürülmek vaadi ile kandırılan 39’u Afgan, 16’sı Suriyeli olan toplam 51 kaçak göçmen; jandarma ekiplerinin dikkati sayesinde fark edilerek olası bir deniz faciasından kurtarıldılar.

Mültecilerin kendilerini yunan adalarına geçirmek için organizatör elamanları beklerlerken karşılarında Söke İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerini buldular. Kaçak göçmenlerden bazıları yakalanma korkusundan korkup çevreye saklanırlarken, jandarma ekiplerinin arama çalışmalarının ardından tümü yakalanarak göz altına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.