Söke’de Çevre Ve Görüntü Kirliliğine Neden Olan Hurda Araçlar Toplanıyor

Söke’de Çevre Ve Görüntü Kirliliğine Neden Olan Hurda Araçlar Toplanıyor

Söke’nin çeşitli yerlerinde özellikle sanayi sitesi içinde bulunan hurda araçların tespit çalışmaları yapılırken, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan hurda araçların yerlerinden kaldırılması sağla...

Söke’nin çeşitli yerlerinde özellikle sanayi sitesi içinde bulunan hurda araçların tespit çalışmaları yapılırken, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan hurda araçların yerlerinden kaldırılması sağlanıyor.

Söke Belediyesi ekipleri, ilk etapta hurda araç sahiplerine ulaşıp bunları kaldırmalarını isterken; sahibini bulamadıkları araçları da çekici yardımıyla bulundukları yerlerden alıyor. Mahalle aralarında, yol kenarlarında bırakılan hurda araçların görsel kirlilik oluşturmasının yanında; madde bağımlıları tarafından da zaman zaman kullanıldığı, yangın tehlikesine açık olan hurda araçların böcek, ve haşarat gibi zararlıların çoğalmasına neden olduğu belirtildi. Son dönemde yapılan çalışmada yaklaşık bir haftalık zaman diliminde 10 civarında hurda araç yerlerinden alındı. Çalışmalara Söke Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri de destek verirken, hurda araçların kaldırılmasının ardından geride kalan atıklar da anında temizleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.