Söke’de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Söke’de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyetin 91'inci yaşı Söke’de coşkuyla kutlandı. Söke’de Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törenlere halkın ilgisinin yoğun oldu.

- Cumhuriyetin 91'inci yaşı Söke’de coşkuyla kutlandı. Söke’de Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törenlere halkın ilgisinin yoğun oldu.

Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mücahit Tamer ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, askeri erkan, öğrenci grupları ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Bayramı töreni İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mücahit Tamer ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın törene katılanların bayramlarını kutlaması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer yaptı.

Kaymakam Demirezer konuşmasında; “Ülkelerine olan bağlılıkları ve yaptıkları fedakarlıkların iz ve işaretleri ilçemizin, ülkemizin her yerinde, her adımda kahramanlarının, vefalı insanlarının eserlerinde şanlı bir biçimde görülmektedir. İlçemiz halkının atalarının yakın ve uzak geçmişte bu vatan için yaptıklarını hepimiz biliyor ve takdirle anıyoruz. Yüce Allah yarattığı insanların yollarını, inançlarını seçmekte ve belirlemekte serbest bırakmıştır. İnsan ister kötüyü, isterse iyiyi seçmekte iradeye sahip olarak yaratılmıştır. İster iyi düşünür iyi yapar, ister kötü düşünür kötülüğü seçer, kötü yapar. Fakat yüce Allah iyinin, güzelin, hayrın seçilmesini önerir ve buyuru. Cenab-ı Allah insana bu kadar seçme gücü vermişken vatandaşlarına kendilerini yönetecek kişileri seçme hak ve yetkisi tanımayan ülkeler de çok. Cumhuriyet işte bu özgürlüğün, yani insanların kendi isteklerine göre hayatlarını yönetme hakkı ve gücü tanınan yönetimin adıdır. Cumhuriyet sayesinde gerek belediyeleri, gerek millet meclisini halkımız istediği şekilde seçebilmektedir. Ve kimse kimseye neden bunu seçtin diyememekte, ya da bunu seçeceksin diye zorlanamamakta bulunamamaktadır. Çevremizde halkına rağmen kurulan yönetimler ve halkının ne durumlara düştüğü görmekteyiz” dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı vererek toplum olarak tüm bireylerin bir rada yaşamalarına dikkat çeken Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; Cumhuriyetin kurulmasında başta Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, şehit düşenleri gazileri rahmet ve şükranla andığını söyledi.

Kaymakam Demirezer’in konuşmasının ardından Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencisi Dicle pelin Evren, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrenicisi Ceren Polat ve Uğur Ateş, Yavuz Selim Lisesi öğrencisi Hasan Karacaoğlan günün anlamına ilişkin şiirler okudular. Söke Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Fevzipaşa İlkokulu halk oyunları ekibinin gösteri sundu. Tören Söke Belediyesi Şehir Bandosu eşliğinde okullar, askeri tören birliklerinin geçişi ile son buldu.

“BAĞLILIK İÇİN YÜRÜDÜLER”

Gerçekleşen törenin ardından Cumhuriyet’e bağlılık yürüyüşü gerçekleşti. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mücahit Tamer ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere protokol üyeleri ve öğrenci grupları Dere, İstasyon ve Aydın caddelerini takiben yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanında son bulurken; yürüyüş için Söke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Türk Bayrakları dağıttı. Yürüyüş anında evlerden ve dükkanlarından vatandaşlar alkışları ve bayraklarıyla destek verdi.

SÖKE’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

SÖKE’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.