Söke’de Muhtarlar Yetkilerini Geri İstiyor

Söke’de Muhtarlar Yetkilerini Geri İstiyor

Muhtarlar Günü Söke’de gerçekleştirilen törenle kutlandı. Cumhuriyet meydanındaki törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Si...

Muhtarlar Günü Söke’de gerçekleştirilen törenle kutlandı. Cumhuriyet meydanındaki törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, çeşitli daire amirleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Tören Söke Muhtarlar Derneği’nin çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Köprüalan Mahalle Muhtarı Mustafa Öztürk yaptı. Muhtarların devamlı devletin yanında olan ilk kademe hizmet gören bir müessese olduğunu belirten Mustafa Öztürk; “Muhtarlar halkın istek ve taleplerini ilgili kurumlara ileten önemli kurumdur. Muhtarlar devletin ilk kapısıdır” dedi.

“Tüzel kişiliğimiz geri verilsin”

Konuşmasında çeşitli kurum ve kuruluşların yaptıkları işlerde kendileri ile görüş alışverişinde bulunmalarını isteyen Mustafa Öztürk; “Mahallelerin en yetkili kişileri olmamıza rağmen yetkilerimizi kullanamıyoruz. Büyükşehir yasasıyla kaldırılan muhtarların tüzel kişiliklerin yeniden verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra törende Kisir Mahalle Muhtarı Baki Suna bir şiir okurken, tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.