Söke’de Öldürlen Kadınların Anıları Anıt Parkta Yaşayacak

Söke’de Öldürlen Kadınların Anıları Anıt Parkta Yaşayacak

Söke’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde oluşturulan anıt parkta Sökel hayırsever Güngör Pura’nın adı ve öldürülen kadınların anıları yaşatılacak.Söke kent Konseyi Kadın Mec...

Söke’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde oluşturulan anıt parkta Sökel hayırsever Güngör Pura’nın adı ve öldürülen kadınların anıları yaşatılacak.

Söke kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Söke Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirdiği proje kapsamında Güngör Pura Anı Kadın Parkı ilçenin Morkent Mevkii’nde düzenleniyor. Nisan ayında açılışı yapılması planlanan parka çınar fidanları ile Güngör Pura ve öldürülen kadınlar için anıt zeytin ağacının dikimi kadınlar tarafından yapıldı.

Söke Kadın Meclisi Başkanı Şennur Parıldar; “Erkek şiddetinin akıl almaz nedenlerle ve akıl almaz biçimlerde yaşamdan kopardığı kadınlarımızın, kızlarımızın anılarını ölmez ağacımızın köklerinde, dallarında, yapraklarında yaşatmak istiyoruz” dedi.

Zeytin ağacının akıl ve zaferin, zeytin dalının barışın, zeytinyağının saflığın ve sadeliğin sembolü olması nedeniyle anıt ağaç olarak zeytin ağacı tercih ettiklerini belirten Şennur Parıldar; “Adı kutsal kitaplarda da geçen zeytin ağacı ilçemizde anı parkımızda olacak. Kadınlarımızı insan gibi yaşatmak devletin temel görevidir. Kadın cinayetlerini durduracak önlemlerin alınması konusunda yetkililerimizi bir kez daha göreve çağırıyoruz” dedi.

Söke kent Konseyi başkanı Mahbube Özoğul ise; “Zeytin ağacı yaşadığı süre boyunca gördüğü her olayı gövdesinde toplar, biriktirir. Bir değil yüzlerce hikayesi var buraya diktiğimiz zeytin ağacının ve öldürülen yüzlerce kadının. Umarım Söke Belediyesi destekleriyle hazırladığımız bu park ve diktiğimiz ölmez zeytin ağacı ile kadın cinayetlerine dur demiş oluruz. Ölmez zeytin ağaçlarımız gibi kadınlarımız da yaşasın” diye konuştu.

SÖKE’DE HAYIRSEVER GÜNGÖR PURA İSMİ VE ÖLDÜRLEN KADINLARIN ANILARI ANIT PARKTA YAŞAYACAK

SÖKE’DE HAYIRSEVER GÜNGÖR PURA İSMİ VE ÖLDÜRLEN KADINLARIN ANILARI ANIT PARKTA YAŞAYACAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.