Sökeli Doğaseverler Bu Kez Akropolis’e Yürüdü

Sökeli Doğaseverler Bu Kez Akropolis’e Yürüdü

Söke Belediyesi tarafından gerçekleştirilen doğa yürüyüşlerini 21.’si bu kez Sazlı ile Argavlı mahalleleri güzergahında gerçekleştirildi.Yürüyüşçüler ilk olarak Sazlı mahallesinde eski Menderes yatağı...

Söke Belediyesi tarafından gerçekleştirilen doğa yürüyüşlerini 21.’si bu kez Sazlı ile Argavlı mahalleleri güzergahında gerçekleştirildi.

Yürüyüşçüler ilk olarak Sazlı mahallesinde eski Menderes yatağında bulunan 420 yıllık Ramazan paşa köprüsünü yakından görme fırsatını bulurken; Sazlı mahallesinin dik yamaçlarında iki saat süren zorlu tırmanış sonrası Söke kalesi düzlüğüne ulaştı. Kemer dağı zirvesinde bulunan Söke kalesini görmeyenler kaleye çıkarlarken, yürüyüş Yamaç mahallesinin sulak kavaklarla dolu vadisinden İngiliz çeşmesi mevkiine kadar devam etti. Kapalı havada Argavlı yönüne doğru devam eden yürüyüşte İngilizlerin demir madeni çıkardıkları ocakların arasından Magnesia antik kentinin Akropolis kalıntılarına ulaşıldı. Akropolisin kuzeyinde Ortaklar, güney yamacında söke ovasına görüldükten sonra tek sıra halinde dik yamaçtan inilerek Argavlı’ya ulaşıldı. Cevdet Üzüm’ün rehberliğinde 74 doğaseverin katılımı ile 20 kilometrelik zorlu ve heyecanlı yürüyüş katılımcılara keyif verdi.

Söke Belediyesinin “Mahalleden mahalleye Yürüyor Doğa ve Kültürümüzü Tanıyoruz” sloganıyla gerçekleşen yürüyüşe yine her meslek grubundan vatandaşlar katılırken; gerçekleşen yürüyüş sonrası doğaseverler bu organizasyona destek veren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.