Söke’nin Zıpkıncıları Türkiye İkincisi Oldu

Söke’nin Zıpkıncıları Türkiye İkincisi Oldu

Bandırma’da yapılan Türkiye Zıpkınla Balık Avlama Türkiye Şampiyonasında Söke Belediyespor takım halinde Türkiye ikincisi oldu. Sporculardan Ali Rıza Çirmene ve Hüseyin Daşdibi Zıpkınla Balık Avlama M...

Bandırma’da yapılan Türkiye Zıpkınla Balık Avlama Türkiye Şampiyonasında Söke Belediyespor takım halinde Türkiye ikincisi oldu. Sporculardan Ali Rıza Çirmene ve Hüseyin Daşdibi Zıpkınla Balık Avlama Milli Takımına seçildi.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Türkiye Sualtı Federasyonu tarafından düzenlenen Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası hafta sonu yapıldı. Ev sahibi Balıkesir Büyük Şehir Belediyespor’un birinci olduğu şampiyonada Ali Rıza Çirmene, Hüseyin Taşdibi, Serhan Dağdan, Ahmet Kıyık’dan oluşan Söke Belediyespor Türkiye İkincisi, Tranbzon Pasifik Dalış Kulübü üçüncü oldu.

Eylül Ayında İspanyada yapılacak olan Dünya şampiyonasına katılacak milli takım sporcularının belirlendiği, aralarında Söke’de 3 takım Söke Spor, Söke Gençlikspor, Söke Belediyespor’un da yer aldığı ülkenin çeşitli yerlerinden 15 takım ve 60 sporcunun katılım gösterdiği Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası, Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle sona erdi.

Sporcuların 6 saat süreyle yapılan avlanmalarda toplam 454 bin 650 kilo balık yakalandığı bildirildi. Avlanan balıklar, çuvallara ve kutulara konularak hakem ve gözlemciler denetiminde karaya çıkartıldı. Bazı sporcuların avladıkları 16 kiloya yakın ağırlıktaki balıklar ilgi topladı. Sporcuların avladıkları balıkların ölçümü jüri heyeti tarafından yapıldı ve finalistler belirlendi. Türkiye Sualtı Federasyonu As Başkanı Şahin Özer’in de katıldığı final töreninde büyük heyecan yaşandı. Tek tek teraziye konulan büyük balıklar ilgi gördü. Şampiyonanın bireysel yarışları finalistleri Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’dan Ferit çalıkuşu birinci, Sedat Osmanoğlu ikinci, Söke Belediyespor’dan Hüseyin Taşdibi üçüncü oldu. Takım sıralamasında ise şampiyon olan takım, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü oldu. İkinci Söke Belediyespor Kulübü, üçüncü de Trabzon Pasifik Dalış Kulübü seçildi. Kupalarını alan takımlar, hatıra fotoğrafları çektirdi. Törene Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve Belediye Başkanı Dursun Mirza da katıldı.

Geçtiğimiz yıl Balıkesir’in Erdek İlçesinde yapılan yarışmanın bu yılda yine Balıkesir’de Erdek’e 20 kilometre mesafede bulunan Bandırmada yapılması, yarışmada birinci olan ev sahibi Balıkesir ekibi sporcularının kendi bölgelerindeki yarışmada avantajlı başlamaları eleştiri konusu da oldu.

Şampiyonada Sökespor ve Söke Gençlikspor bu kez dereceye giremezken, Söke Belediyespor’un başarısı Aydın ve Söke’nin gururu oldu. Şampiyona sonrası Söke eski Kaymakamı Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan Sökeli sporcuları tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.