Son Teknoloji Prostat Tedavi Yöntemi

Son Teknoloji Prostat Tedavi Yöntemi

Belli bir yaştan sonra bazı erkeklerde belirtilerini gösteren prostat rahatsızlığı tedavisinde teknolojinin gelişmelerinden faydalanarak geliştirilen yöntemler mevcuttur.

Prostat tedavisi yöntemlerinde günümüz de sıklıkla tercih edilen HoLEP teknolojisi yer almaktadır. Lazer uygulamalı tedavi de yüksek oranda başarılı ve kalıcı sonuçlar elde edilmektedir.

Üroloji bölümünde lazerin kullanılmaya başlanması ile cerrahi operasyonlar da avantaj sağlamaktadır. Prostat cerrahisi alanında kullanılan lazer yöntemlerinden bazıları;

  • Fotoselektif Prostat Vaporizasyonu
  • Greenlight Lazer
  • Diode Lazer İle Prostat Enükleasyonu
  • Holmium Lazer ile Prostat Enükleasyonu

Olarak adlandırılan yöntemlerdir. Bahsedilen yöntemlerden fazlası da bulunmaktadır. Son on yılda yaygın olarak tercih edilen HoLEP (Holmium Lazer Prostatektomi) yüksek oranda olumlu sonuçlar vermektedir.

HoLEP Ameliyatı

HoLEP yöntemi ile gerçekleştirilen operasyonlar da prostat büyüme ameliyatı belden altının uyuşturulması yeterli görülen bir uygulamadır. Büyüyen dokuya, normal idrar yolundan girilerek kapsülünden ayrılır ve sonrasında idrar kesesine sürüklenmiş olan doku aletle parçalanarak dışarıya çıkarılır. Kalan dokulara ve sinirlere zarar vermemekle birlikte yeniden büyümesine olanak sağlamaz.

Lazer yönteminin kanamayı kontrol etme özelliği bulunduğundan operasyon esnasında hasta diğer yöntemlere göre daha az kan kaybı yaşamaktadır. Alınan hastalıklı doku patolojik olarak incelenmeye ve araştırmaya alınmaktadır. Kalp ve ciğer rahatsızlığı olan kan sulandırıcı ilaç kullanan hastaların iç rahatlığı ile başvurabileceği bir tedavi yöntemidir. Doğru tanı ve tedavi yöntemleri için doktorunuzla görüşebilirsiniz.

Kaynak: https://www.akifdiri.com/tedaviler/endoskopik-prostat-cerrahisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.