Son Yılların Trendi: Sanatçı Botoksu

Son Yılların Trendi: Sanatçı Botoksu

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerife Arslan, son yıllarda tüm yüze uygulanan mezobotoksun "sanatçı botoksu" olarak adlandırıldığını ve mezobotoks sayesinde dünya starları gibi doğallığı koruyarak gençleşmeni...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerife Arslan, son yıllarda tüm yüze uygulanan mezobotoksun "sanatçı botoksu" olarak adlandırıldığını ve mezobotoks sayesinde dünya starları gibi doğallığı koruyarak gençleşmenin mümkün olduğunu söyledi.

Mimikleri fazla kullanan kişilerde yüz bölgesinde ortaya çıkan kalıcı ve istenmeyen görüntüleri ortadan kaldırmanın en etkili yöntemlerinden birinin botoks olduğunu ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerife Arslan, "Doktor kontrolünde doğru uygulama ile yüzün üst bölümündeki mimik kırışıklıklarını yok edebilirsiniz" dedi.

Dermatolog Dr. Şerife Arslan, özellikle mimik kaslarını çok kullanan kişilerde yüz estetiğinde istenmeyen görüntüler oluştuğuna dikkat çekerek, "Kaşlar arasındaki kızgın görünüme neden olan kaş arası kırışıklığı, kaşları kaldırdığımızda oluşan alın kırışıklığı ve gülme, gözleri kısma sonucu oluşan göz kenarındaki kaz ayağı kırışıklıkları sosyal çevremizce en çok dikkat çeken olumsuzluklardır. Bu kırışıklıklar, bilinenin aksine 40-45 yaş sonrası değil çok erken yaşlarda görülebilmektedir. Bunun nedeni kişinin üst yüz kaslarının kuvvetli oluşu ve çok sık mimik hareketi yapmasıdır. Botoks uygulamasında önemli olan, bu kırışıklar oluşmadan da koruma amaçlı uygulama yapılmasıdır. Kırışıklıklarınız mimik hareketi yapmadan mevcut ise bunları botoksla açmak daha zor olup, dolgu gibi ek tedaviler gerekir" diye konuştu.

Dr. Şerife Arslan, botoks konusundaki yanlış uygulamalarla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Pek çok kişi botoks uygulaması yaptırmaktan ne yazık ki çevresindeki kötü örneklerden dolayı çekinmektedir. Çevresinde donuk bir ifadeye sahip maske görünümü ya da özellikle kaşların uçlarında aşırı kalkış nedeniyle oluşan kötü örnekler insanları korkutmaktadır. Oysa botoks deneyimli, uzman hekimler tarafından yapılırsa son derece doğal görüntüler ortaya çıkar.”

SANATÇI BOTOKSU

Dr. Şerife Arslan, tüm yüze uyguladıkları mezobotoks sayesinde yüzde pürüzsüzlük, parlaklık, canlılık ile gözeneklerde daralma sağlandığını bildirdi. Bu uygulama ile doğal olmayan plastik görünümden korunulduğunu ifade eden Arslan, "Yurt dışında sanatçı botoksu olarak da adlandırılan bu uygulama son derece popüler hale geldi. Mezobotoks, 3 ila 8 ay boyunca son derece doğal bir güzellik imkanı veriyor" dedi.

Tüm yüze uygulanabilen mezobotoksun klasik botoks uygulamalarındaki gibi kasa uygulanmadığı için donuk, mimiklerin azaldığı bir yüz ifadesi oluşturmadığı için kişiyi tedirgin etmeyen bir uygulama olarak ön plana çıktığını ifade eden Dr. Aslan, şunları söyledi:

"Doğal bir görünüm verdiği için sanatçılardan yoğun ilgi gören bu yöntem, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla yayılıyor. En etkili olduğu bölgeler ise yanaklar, özellikle yüz ovalindeki sarkmalar, boyun ve dekolte bölgeleri. Mezobotoksta düşük doz botoks ve cilt gençleştirici serum enjeksiyonu birlikte kullanıldığından bir yandan cildin nem kapasitesi, diğer yandan cilt parlıyor, sarkıklar toparlanıyor, ince çizgiler açılıyor, çene ovali netleşiyor ve gözenekler küçülüyor. Mezobotoks uygulamasından önce cilt lokal anestezi kremiyle uyuşturuluyor. Daha sonra hazırlanan kokteyl karışımı makineye yerleştiriliyor ve göz seğirmesi kadar hızlı çalışan enjeksiyon sistemiyle bütün ürün problemli bölgelere uygulanıyor. Yaklaşık 40 dakika süren uygulamadan sonra geçici kızarıklık, çok nadir morluk görülebilir. Bu durumda kişi makyajını yapabilir ve sosyal hayatına devam edebilir."

SON YILLARIN YÜKSELEN TRENDİ

"Bilimsel gelişmeler bize kendimizi tepeden tırnağa yenileme imkanı sunuyor" diyen Dr. Aslan, "Ancak önemli olan isteklerimize ve sorunlarımıza en uygun yöntemi bularak uzman ellerde bu şaşırtıcı ve mutlu eden sürece başlamak. Ve son yılların yükselen trendi ise değişirken doğal kalmak. Mezobotoks sayesinde dünya starları gibi doğallığımızı koruyarak gençleşmek mümkün" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.