Sönmezateş: “Darbeciyim ama FETÖ'cü değilim”

Sönmezateş: “Darbeciyim ama FETÖ'cü değilim”

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi davasında toplanan deliller, raporlar ve bilirkişi raporları üzerinde sanıklar savunmalarını yapıyor.

Davanın üçüncü duruşması dördüncü celsesi görülürken, suikast timinin başındaki eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, toplanan deliller, raporlar ve bilirkişi raporları üzerinde kendisi ile ilgili olan suçlamalar hakkında savunmasını yaptı. Sönmezateş savunmasına başlarken tüm delil ve raporları reddettiğini açıkladı.

“115 bin yılla yargılanıyorum”

Savunmasında ilginç açıklamalarda bulunan Sönmezateş “Hakkımda açılan davalarda toplam 115 bin yılla yargılanıyorum. F tipi cezaevinde kalıyorum. Bazı tanıklar benim FETÖ’cü olduğumu söylüyor. 6, 7, 8, 9 ve 10 Temmuz tarihlerinde nerede olduğumu siz de biliyorsunuz devlet de biliyor. Beni FETÖ ile bağdaştırmayın. Darbeyle FETÖ’yü birleştirmeye çalışıyorlar” dedi.

“Asıl FETÖ’cü onlar”

Sanık Sönmezateş, Selçuk Başyiğit ve Emin Mert’in kendisi hakkında tanıklık ettiğini kaydederek, “Benim FETÖ’cü olduğumu söylemişler. Asıl onlar FETÖ’cüdür. Ordu içerisinde Alevileri fişlediler. Alevi kardeşlerimizle aramızı bozmaya çalıştılar. Bu kişiler Ergenekon ve Balyoz’da birçok insanın tutuklanmasına neden oldular. Selçuk Başyiğit ve Emin Mert Adil Öksüz ile neden bir araya geldiler? Ne konuştular. Hangi sıklıkta bir araya geldiler? Emin Mert darbe girişiminden bir ay önce dönemin Hava Kuvvetleri Komutanına hangi konuda brifing verdi. Darbe konusunda kendisine ne söyledi” diye konuştu.

Mahkeme başkanından uyarı

Darbeci sanık Sönmezateş’ın savunmasında ‘ahlaksız, şeref yoksunu’ gibi sözleri söylemesi üzerine mahkeme başkanı Emirşah Baştoğ tarafından "Duruşma adabına uygun cümleler kullan" diyerek uyarıldı. Sönmezateş’in konuşmasında "Pandora’nın kutusu açılmadı ama aralanmaya başladı" ifadesi dikkat çekti.

“Marmaris’e geri dönerdim”

15 Temmuz gecesi Marmaris’te yaşananlar ile ilgili olarak konuşan Sönmezateş, “O gece helikopterde Haldun Gülmez ölümcül bir yara almıştı. Ağır yaralı olduğu ve onu hastaneye götürmemiz gerektiği için ayrıldık. Eğer yaralı olmasaydı, Bodrum’dan Marmaris’e geri dönerdim. Çünkü arkamda kimseyi bırakmadım. O gün helikopterimizin yakıtı doluydu. Yunanistan değil, İtalya’ya gidecek kadar yakıt vardı. Ben Ankara’ya gittim. 15 Temmuz günü bizi İzmir’de kim, neden 4 saat bekletti bunu benden başka hiç kimse merak etmiyor” dedi.

“Kakao Talk yama programdır”

Duruşmada hakkındaki deliller ile ilgili söz alan eski Binbaşı Şükrü Seymen, “Telefonumda bulunduğu söylenen Kakao Talk bulgularının sistem dosyası içinde olduğu görülmektedir. Bu da kullandığım telefonun firması tarafından kurulan bir yama programdır. Diğer bilgisayar ve telefonumda herhangi bir mesajlaşma programı bulunamamıştır. Eğer ben FETÖ’cü olsaydım bunu yüzünüze bakarak söylerdim. Ama değilim. Kimse FETÖ’cülüğü benim üstüme giydiremez. Allah’tan başka hiç kimseden korkum yok” dedi.

“Mesaj içeren sözlerle konuşma”

Seymen’in bu sözleri üzerine araya giren mahkeme başkanı Emrişah Baştoğ, “Mesaj içeren sözlerle konuşma. Kimse senden az cesaretli değil” diyerek uyarıda bulundu. Seymen’in ifadesinin ardından duruşmaya ara verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.