Sosyal Demokrat Başkanlar Ab İle Buluşuyor

Sosyal Demokrat Başkanlar Ab İle Buluşuyor

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri, 12. Avrupa Birliği Bölgeler ve Şehirler Haftası’nda Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Komiseri Maros Sefkoviç, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella, Avrupa Parlamen

- Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri, 12. Avrupa Birliği Bölgeler ve Şehirler Haftası’nda Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Komiseri Maros Sefkoviç, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella, Avrupa Parlamenterleri ve Türkiye Dostları Grubu eşbaşkanları İsmail Ertuğ ve Artis Pabriks ile Brüksel’de görüşecek. AB bünyesinde çeşitli çalışmalar yapmak ve temaslarda bulunmak üzere AB’nin başkenti Brüksel’e gelen SODEM üyesi Belediye Başkanları ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba AB Komisyonu ve Bölgeler Komitesi tarafından 6-9 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan, 6000 yerel siyasetçi ve yöneticiyi bir araya getiren “Open Days” etkinliklerine katılacak ve AB kurumları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetim kurulu üyeleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve SODEM Onursal Başkanı Av. Selami Öztürk ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 6 Ekim 2014 tarihinde, Avrupa Parlamentosunda, 12:00-13:00 saatleri arasında, Avrupa Parlamenteri İsmail Ertuğ ev sahipliğinde, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittellaile bir araya gelecek.

Ardından Avrupa Parlamentosu üyelerini ve SODEM üyesi Belediye Başkanlarını bir araya getiren “SODEM-AP Buluşması”nda, 13:15’de basın toplantısı gerçekleştirilecek ve AB-Türkiye ilişkileri değerlendirilecek. Toplantıda ayrıca SODEM faaliyetleri AP parlamenterlerine tanıtılacak, işbirliği ve diyalog çalışmalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak.

SODEM heyeti saat 17:00’de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile bir araya gelecek. 6 Ekim 2014 akşamı saat 20:00’de Avrupa Parlamentosu “Members Salon”da Avrupa Komisyonu üyesi Komiser Maros Şefkoviç, Avrupa Parlamenterleri, Türkiye Dostları Grubu eşbaşkanları İsmail Ertuğ ve Artis Pabriks ve AP parlamenterlerinin katılımıyla bir kokteyl resepsiyon düzenlenecek.

SODEM üyeleri, OPEN DAYS 12. Avrupa Birliği Bölgeler ve Şehirler Haftası bünyesinde 27 yerel yönetim ile işbirliği içerisinde 3 konferans düzenleyecek ve ileriye yönelik işbirliği, iyi proje paylaşımı konusunda çalışmalar yapacak. Konferans ve işbirliği konuları, ulaşılabilir sağlık hizmetleri, daha rekabetçi yerel ekonomiler, küçük işletmelerin desteklenmesinde yerel perspektifler olacak.

SOSYAL DEMOKRAT BAŞKANLAR AB İLE BULUŞUYOR

SOSYAL DEMOKRAT BAŞKANLAR AB İLE BULUŞUYOR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.