Soylu, İhsanoğlunu İsveç Çakısına, Kılıçdaroğlunu Tipitipe Benzetti

Soylu, İhsanoğlu'nu İsveç Çakısına, Kılıçdaroğlu'nu Tipitip'e Benzetti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin batısını, kuzeyini, güneyini ve doğusunu da ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği ve bölünmez bütünlüğü konusunda ikna etmiştir” dedi.

Aydın’da il binasında partilileriyle biraraya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, siyasi rakipleri ve cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na hakarete varan eleştirilerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, bir karikatür tiplemesi olan Tipitip’e, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi akıl sağlığı yerinde olmayan ve tozutan kişiye, İhsanoğlu’nu İsveç çakısına, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ise kırmızı başlıklı kızı yemeye çalışan kurda benzetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin batısını, kuzeyini, güneyini ve doğusunu da ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği ve bölünmez bütünlüğü konusunda ikna etmiştir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Ağustos’ta gerçekleştireceği miting öncesi Aydın’a geldi. AK Parti İl Teşkilatı’nda partililerle bir araya gelen Soylu’ya AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş ile İl Başkanı Sadık Atay eşlik etti. CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu eleştiren Süleyman Soylu, Türk milletinin İhsanoğlu’nun geçmişini ve yarın neler yapabileceğini bilmediğini savundu. Destekleyen siyasi partilerin bile İhsanoğlu’ndan emin olamadıklarını öne süren Soylu, “İsveç çakısı gibi bir adam. Sabah, öğlen, akşam farklı bir numara. İsveç çakısını birlisiniz, içinden cımbız ve gazoz kapağı açacağı bile çıkıyor. Yolda geçerken ülkücülere bozkurt selamı veriyor. ‘Oyum olsaydı, Selahattin Demirtaş’a verirdim’ diyor. Altı kaval, üstü şişhane. Menderes’in mezarında sahte gözyaşı döküyor, ama oradan çıkışta Menderes’in celladı İnönü’yü övüyor. Tam İsveç çakısı. 20-25 gün önce ‘Türkiye, İsrail-Filistin meselesinde tarafsız kalmalıdır’ diyor. Sonra İsrail’in katliamı başlayınca her olduğu gibi bu bayramını da bize zehir edince soluğu sosyal medyada alıyor. Yetmiyor; ‘Ben bu işe karşıyım’ deyip Filistin Konsolosluğu’na gidiyor. 5-10 gün sonrasını göremeyen bizim büyük hayal, hedef ve ideallerimizi, 2023, 2053 ve 2071’i nasıl görecek? ‘Babam Mehmet Akif’in arkadaşıydı’ diyor. Akif’in mezarını ziyaret ediyor; İstiklal Marşı ile Çanakkale şehitleri için yazılan müthiş şiiri karıştırabilecek kadar aynen İsveç çakısı gibi orada yüzü ortaya çıkıyor ve lastiği patlatıyor. Her halde Devlet Bahçeli onun yerine İstiklal Marşı’nı ve Çanakkale şiirini okuyuverir” diye konuştu.

“DEMİRTAŞ, ÇÖZÜM SÜRECİNİ BOĞAZLAMAK İSTİYOR”

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş’ın “Çözüm süreci Erdoğan olmadan da devam eder” şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Soylu, çözüm sürecinden önce yaşanan sorunun çözümüne yönelik herhangi bir adım atılmadığını ve atmak isteyenlerin ise engellendiğini söyledi. Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Selahattin Demirtaş şunu bilmiyor; Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin batısını, kuzeyini, güneyini ve doğusunu da ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği ve bölünmez bütünlüğü konusunda ikna etmiştir. Milletin itimadı Tayyip Erdoğan’adır. Milletin itimadı; güçlü bir siyasi lider, onun 785 bin kilometrekarede ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması hususunda herhangi bir taviz vermeyeceği, ‘Bu kardeşliğe yönelik baldıran zehri dahi olsa içerim’ sözünden aldığı kuvvet ve cesaretle bu ülkedeki 77 milyon insanın geleceğinedir. Selahattin Demirtaş’ın yapmak istediği Kırmızı Başlıklı Kız’ın hikayesidir. Selahattin Demirtaş, çözüm sürecini efendilerinin talimatıyla boğazlamak istiyor.”

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU’NA AĞIR ELEŞTİRİ

Muhalefet liderleri Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu da sert sözlerle eleştiren Soylu, Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Türkiye’nin nimetlerinden faydalananların hepsinin önünü kapattığını söyledi. Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tayyip Erdoğan, 77 milyon insanın önünü açmıştır. Şimdi Devlet Bahçeli’nin maalesef ağzından salyalar akar bir şekilde köpürmesinin sebebi budur. Ellerindeki imkan gitmiştir. Kılıçdaroğlu’nun her noktada hakaret etmesinin nedeni budur. 1970’lerde biz çocukken Tipi Tip diye bir sakız vardı, içinden siyasi karikatürler çıkardı. Adam, tipi tip Kemal. Sabah akşam farklı. Siyasi karikatür gibi anlamak mümkün değil. Onun için bunların siyasi ciddiyetleri yoktur. Hepsinin akortları bozulmuş. Yaptıkları ve söyledikleri birbirleriyle uyumlu değil. Birisi Bremen Mızıkacıları gibi başka çalıyor, diğeri farklı çalıyor. Uyumları, akortları ve birbirleriyle ahenkleri yok. Devlet Bahçeli ile ilgili söz söylemek istiyoruz ama acaba 11’inden sonraya mı bıraksak? Çünkü bu oluşturduğu süreci 11’inden sonra bu büyük millet affetmeyecektir. Hadi naylon cumhuriyetçi, hadi Bahçeli; söyleyin bakalım bu bizim söylediklerimizi. Nereye kadar söyleyebileceksiniz?”

İHSANOĞLU’NUN ADINI YANLIŞ SÖYLEDİ

Soylu, MHP ve CHP liderlerini eleştirirken ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adını yanlış telaffuz etti. “Adayları Esfelettin Ekmeloğlu” diyen Soylu, partililerin araya girmesiyle doğru ismi söyledi. Başta kadın kolları olmak üzere tüm teşkilatlardan 10 Ağustos’a kadar yoğun bir şekilde çalışmalarını isteyen Soylu, daha sonra Aydın’da 2 gün boyunca gerçekleştireceği ziyaretlerinin ilk durağı olan Çine ilçesine hareket etti.

Soylu, Nazilli’den İhsanoğlu Ve Kılıçdaroğlu’na Yüklendi

SOYLU: “İSVEÇ ÇAKISI GİBİ BİR ADAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

SOYLU: “İSVEÇ ÇAKISI GİBİ BİR ADAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

soylu-“isvec-cakisi-gibi-bir-adayla-karsi-karsiyayiz”.JPG

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum