Soylu: İki Mücadelemiz Var, Çözüm Süreci ve Paraleller

Soylu: İki Mücadelemiz Var, Çözüm Süreci ve Paraleller

Merhum başbakanlardan Adnan Menderes’in köyü olan Aydın Çakırbeyli’de vatandaşlara seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Önümüzdeki süreçte, sonu ne olursa olsu, çözüm süreci ve paralellerle mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Merhum başbakanlardan Adnan Menderes’in köyü olan Aydın Çakırbeyli’de vatandaşlara seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Önümüzdeki süreçte, sonu ne olursa olsu, çözüm süreci ve paralellerlemücadeleden vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Soylu, şunları kaydetti: “Devletin tepesine bu millet oturacak. Çatlasınlar da patlasınlar. Devletin tepesine bu millet oturacak. Kara kalabalıklar dediği bu millet, kuru kalabalıklar dediği bu millet, yarasalar dediği bu millet, fodullular dediği bu millet, şalvarlılar dediği bu millet, size demokrasi fazla dediği bu millet oturacak. Dünyaya anlatacaklarımız var. Bir olalım, beraber olalım. Ey Çakırbeyliler, bugün biz önümüzdeki süreçte iki temel maddeden vazgeçmeyeceğiz. Bunlardan bir tanesi çözüm sürecidir. Biz artık evlatlarımızın askere giderken endişe içerisinde gitmelerini istemiyoruz. Biz evlatlarımızın artık annelerinin ağlamalarını istemiyoruz. Ne olursa olsun, ne noktaya varırsa varsın biz ülkemizin birliğinden, beraberliğinden bütünlüğünden, bölünmez bütünlüğünden vazgeçmeyiz. Bu ay yıldızlı bayrağı, 785 bin kilometrekarenin her santimetrekaresinde dalgalandırırız ve çözüm sürecini devam ettiririz. Bu ülkede ameliyata müsaade etmeyiz. Endişe etmeyin, Türkiye 785 bin kilometrekaresiyle, 77 milyon insanıyla yarına çok büyük bir güç olacaktır. İkinci vazgeçmeyeceğimiz temel nokta nedir biliyor musunuz? Burada söylüyorum. Hani bugün Kılıçdaroğlu’nun kolkola yürüdüğü paraleller var ya, biliyor musunuz paralelleri? Kılıçdaroğlu’nun yakın mesai arkadaşları var, paraleller. İşte o paralellerlemücadeleden hiçbir gün vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkenin geleceğine kasteden, bu ülkenin başbakanına tuzak kuran, bu ülkenin istiklâline tuzak kuranlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sonu ne olursa olsun. Bilmenizi istiyorum, kökleri kazınacaktır. Ne kadar Kılıçdaroğlu onlara arka çıksa da, ne kadar Bahçeli onlara arka çıksa da, ne kadar yeni bir ortaklık kurmuş olsalar da bilmenizi istiyorum ki köklerini kazıyacağız, köklerini."

Tek parti dönemini ve CHP’yi de eleştiren Soylu, “Bunların duyguları olmamıştır, korkuları olmamıştır. Bunlar ceplerine faiz gitsin diye, vesayetle birlikte bu ülkeyi idare etsinler diye bu ülkenin çalışan insanlarına, rahmetli Menderes’te olduğu gibi binbir hakaretle çullanmışlardır ama şimdi bu millet onlara çullanıyor. Hem de nasıl çullanıyor. Şiddetle değil, terörle değil, baskıyla değil, zulümle değil, tam anlamıyla söylüyorum demokrasiyle, oyla ve sandığın namusuyla. Türkiye’yi büyük hedeflerine ulaştırmamak için Türkiye’yi karıştırmaya çalıştılar. Ey Çakırbeyliler, ey demokrasi dostları, demokrasi gönüllüleri sizlere söylüyorum, Türkiye’yi Ukrayna gibi içini karıştırmak istediler. Libya gibi sokaklarını karıştırmak istediler. Mısır gibi darbe yapıp bütün dünyanın sessiz kalmasını istediler. Suriye’de kadınlara tecavüz eden, çocukları öldüren bir rejim gibi Türkiye’ye yepyeni bir rejim ihraç etmeye çalıştılar. Ne olursunuz endişe etmeyin.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nu da eleştiren Soylu, “Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 'İnönü, örnek bir adamdır.' dedi. Doğru. Darbeye giderken Türkiye, 'Sizi ben bile kurtaramam.' deyip rahmetli Menderes’i tehdit eden İnönü, örnek bir devlet adamıdır. Askerleri pışpışlayıp, 'Aman darbe yapın, sıra bize gelsin, biz Türkiye’yi yönetelim, başka türlü yönetemeyeceğiz.' diyen örnek bir devlet adamı. Sabah başka, akşam başka konuşan bir cumhurbaşkanı adayı var Türkiye’nin. Üzülüyorum, neredeyse binbir surat şeklinde. Bir elinde Türk Solu dergisi, diğer taraftan da Bozkurt işareti yapıyor. Bizim Türkçede güzel bir söz vardır, iki kaşıkla yemek yiyenden adam olma diye. Bırakmış iki kaşığı, bu on kaşıkla yemek yemeye çalışıyor. Çakırbeyli demokrasinin ocağı, yarına taşıyacak kaynağıdır. Dünyada demokrasi kurusa Çakırbeyli’den tekrar fışkırmalıdır. 10 Ağustos’a Türkiye’nin atacağı büyük adıma destek vermenizi istiyoruz. Türkiye’nin gücüne güç katmanızı istiyoruz. Çakırbeyli’den bütün dünyaya sesleniyoruz. Bugün Tayyip Erdoğan, sadece kendi kişiliğiyle cumhurbaşkanı olmuyor. 10 Ağustos’ta saat 17.00’den sonra o sandıktan Adnan Menderes de cumhurbaşkanı olarak çıkacak." dedi

Kahvehanede vatandaşlarla buluşan Süleyman Soylu, daha sonra Çakırbeyli Muhtarlığı'nı ziyaret etti. Adnan Medneres ve ailesinin resimlerinin bulunduğu binada, Muhtar Mehmet Demir'den bilgi aldı. Muhtar Demir, Çakırbeyli'ye yapamyı düşündükleri demokrasi müzesi için Soylu'dan destek istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.