SP Van İl Başkanı İlhan’dan ‘Cazibe Merkezi’ açıklaması

SP Van İl Başkanı İlhan’dan ‘Cazibe Merkezi’ açıklaması

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki 23 ili kapsayan ‘Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında yapılan çalışmaları ve yatırımları sordu.Parti binasında basın m...

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki 23 ili kapsayan ‘Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında yapılan çalışmaları ve yatırımları sordu.

Parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen SP Van İl Başkanı Özay İlhan, bu haftaki gündemlerinin 2 yıl önce bölgeler arası kalkınmışlık farklılıklarının giderilmesi için Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki 23 ili kapsayan ‘Cazibe Merkezleri Programı’ konusunda yapılan yatırımlar olduğunu belirtti. Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın, 2 yıl önce Diyarbakır’da açıkladığı Cazibe Merkezi Programı çerçevesinde, bölgede yılda 10 fabrika kurulacağı sözünü anımsatan Başkan İlhan, “Senede 200 bin kişinin istihdam edileceği, ilk 4 yılda kamu ve özel sektör tarafından 140 milyon dolar yatırım yapılacağı; ayrıca hastaneler, ağız diş sağlığı merkezleri, gençler ve çocuklara yönelik sosyal ve sportif amaçlı yerlerin yapılacağı beyan edildi. Tarım ve hayvancılığa yönelik yatırımlar yapılacağı, barajlar ve sulama kanallarının, demiryolları ve tünellerin yapılacağı, çağrı merkezlerinin kurulacağı belirtildi. SP Van İl Başkanlığı olarak Cazibe Merkezleri Programı konusunda ilimizde neler yapılıp yapılmadığı konusunda bu yıl bir kez daha araştırmalar yaptık. Araştırmalarımız neticesinde Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yapılacak olan yatırımların ne yazık ki gazete manşetlerinden öteye geçmediğini gördük” dedi.

İlhan, AK Parti Van milletvekillerinin yanıtlamasını istediği şu soruları sordu:

“İlimiz milletvekilleri, Cazibe Merkezleri Programı konusunda bilgi sahibi midirler? İlimizin ve bölgemizin en önemli meselelerinin başında gelen işsizlik sorunun çözümü için ‘Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında hangi çalışmaları yapmışlardır? ‘Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında hangi fabrikalar kurulmuştur ya da hangi fabrikaların kurulması için yer tahsis edilmiştir? ‘Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında ilimize çağrı merkezleri kurulması söz konusu mudur? Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ilimize 2 yılda kaç TL yatırım yapılmıştır? Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ilimizde bir yılda kaç kişi istihdam edilmiştir?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.